SPORAZUM USAGLASITI I SA PRAVILIMA O DRŽAVNOJ POMOĆI I TENDERSKOJ PROCEDURI

Delegacija EU: Buduće koncesije da budu u skladu sa novim zakonodavstvom

Iz Delegacije EU u Podgorici su kazali da koncesioni sporazum takođe treba da bude usaglašen sa pravilima o državnoj pomoći i tenderskoj proceduri zasnovanoj na principima konkurencije, transparentnosti, zabrane diskriminacije i jednakog tretmana
1218 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom Podgorica: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Aerodrom Podgorica: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2019. 21:24h

Buduće koncesije za aerodrome treba da budu u skladu sa novim zakonodavstvom, ocijenjeno je iz Delegacije Evropske unije u Podgorici.

Kako su naveli, Crna Gora je unaprjeđivala i razvijala svoj pravni okvir o javnim nabavkama, javno-privatnom partnerstvu i koncesijama u cilju utvrđivanja principa transparentnosti, jednakog tretmana i proporcionalnosti, u skladu sa EU zakonodavstvom.

“Kao što je i rečeno u našem godišnjem izvještaju o Crnoj Gori, buduće koncesije za aerodrome treba da budu u skladu sa novim zakonodavstvom”, kazali su iz Delegacijie agenciji MINA.

Oni su dodali da koncesioni sporazum takođe treba da bude usaglašen sa pravilima o državnoj pomoći i tenderskoj proceduri zasnovanoj na principima konkurencije, transparentnosti, zabrane diskriminacije i jednakog tretmana.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković rekao je ranije da bi postupak dodjele koncesije za aerodrome Crne Gore i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebalo da bude završen u martu, i dodao da već ima oko 20 zainteresovanih renomiranih kompanija.