U Kolašinu počeo da radi Agrobiznis centar

"U Agrobiznis centru će poljoprivrednim proizvođačima biti popunjena sva potrebna dokumentacija za razbe vrste premija i javnih poziva koje objavljuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja"
1318 pregleda 0 komentar(a)
Žana Mirković i Bojan Despotović, Foto: Opština Kolašin
Žana Mirković i Bojan Despotović, Foto: Opština Kolašin

Ugovor, potpisan prije dva mjeseca između kolašinske Opštine i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoje, realizovan je ovih dana, otvranjem kancelarije Agrobiznis centra.

U kancelariji će raditi dvoje mladih agronoma, čiji će posao biti, kako objašnjavaju, između ostalog, i da daju savjete poljoprivrednicima, ali i pomognu pri pisanju projekata i popunjavanju dokumentacije.

Agronomi Žana Mirković i Bojan Despotović već su, kako kažu, počeli da obilaze sela i katune.

"Poljoprivrednicima predočavamo šta šta mogu da dobiju i šta treba da traže od Agrobiznis centra.Takođe, na terenu pokušavamo da uočimo probleme stočarstva i biljne proizvodnje, damo stručne savjete, predloge... Do sada smo obišli dio Sinjavine, katune Ošljak, Potrk, Katun Bojića. Posjetili smo brojna poljoprivredna gazdinstva, kao i katun Vranjak na Bjelasici", kažu zaposleni u Agrobiznis centru.

Prvih sedam dana rada Agrobiznis centra, posjećenost je bila, tvrde, više nego zadovoljavajuća.

Najčešće su tražene savjetodavne usluge iz oblasti stočarstva i biljne proizvodnje.

"U Agrobiznis centru će poljoprivrednim proizvođačima biti popunjena sva potrebna dokumentacija za razbe vrste premija i javnih poziva koje objavljuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Zahtijevaće se da se ubuduće omogući da se u kancelariji Agrobiznis centra, mogu registrovati poljoprivredni proizvođači, jer su do sada to bili prinuđeni da čine u susjednim opštinama", objašjavaju u Agrobiznis centru.

Bonus video: