Sindikat doktora medicine očekuje da Marković pređe sa riječi na djela

"Najpouzdanija ulaganja su ulaganja u ljude, naročito u naš najbolji kadar koji mora biti sačuvan uprkos svim izazovima sa kojima se nosimo"
911 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sindikat doktora medicine Crne Gore očekuje konkretne korake kako bi se uvjerili da Vlada mijenja pristup i da pokazuje odgovornost za zdravstveni sistem koji odavno vapi za unaprijeđenjem, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine.

Navode da će to pored ljekara najbolje osjetiti i pacijenti.

Premijer Duško Marković najavio je juče da će započeti razgovore o povećanju zarada u zdravstvu, ali i u prosvjeti.

"Sindikat doktora medicine Crne Gore pozdravlja najavu predsjednika Vlade, Duška Markovića. Kvalitetan zdravstveni sistem i kvalitetno obrazovanje su stubovi države i garancija njenog prosperiteta. Najpouzdanija ulaganja su ulaganja u ljude, naročito u naš najbolji kadar koji mora biti sačuvan uprkos svim izazovima sa kojima se nosimo", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica SDMCG Milena Popović Samardžić.

Dodaje da žele da vjeruju da i u Vladi "konačno razumiju" razmjere problema odlaska kvalitetnih kadrova iz javnog zdravstvenog sistema zbog socioekonomske nesigurnosti.

"Zato nam je važno i da sa najvišeg nivoa dolazi najava razgovora koji mogu biti uvod u dugo očekivane promjene koje će umanjiti nezadovoljstvo ljekara i medicinskog osoblja", navela je Popović Samardžić

Bonus video: