Penzioneri traže besplatan prevoz

Predsjednik OO PIR u Podgorici, Radisav Korać je naglasio da su u teškom položaju penzioneri u udaljenim naseljima i selima gdje ne postoji organizovan gradski prevoz, pa su penzioneri prinuđeni da koriste taksi usluge koje nijesu jeftine
1296 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.09.2019. 17:15h

Opštinski odbor Partije penzionera, invalida i restitucije (PIR) u Podgorici i više nevladinih udruženja zatražili su od svih lokalnih odbornika da podrže besplatan prevoz za sve penzionere Glavnog grada.

“Podgorica ima više od 33.000 penzionera, što je četvrtina ukupnog broja penzionera u Crnoj Gori…Ako se ima u vidu, da su penzioneri izgradili sve ovo što se danas krčmi, otima, pljačka, poklanja i prodaje u bescenje oni izgradili, a mnogi su dovedeni do prosjačkog štapa i preživljavaju sa dva Monstatova eura, onda su ovi zahtjevi više nego opravdani“, saopštio je Radisav Korać, predsjednik OO PIR-a.

On je napomenuo da ne mali broj penzionera izdržava i treću generaciju u porodici te da se „izgleda država maćehinski odnosi prema penzionerima i drugim ugroženim licima“.

„Pojedini tretmani liječenja bolesnika, fizikalna terapija i druga liječenja traju više od tri sedmice, pa penzioner za taj tretman treba da izdvoji za gradski prevoz više od 50 eura, a njegova primanja su ukupno 100 ili 150 eura. Posebno treba istaći da penzioneri moraju i prilikom bolničkog liječenja da plaćaju pojedine ljekove“, dodao je Korać.

On je naglasio da su u teškom položaju penzioneri u udaljenim naseljima i selima gdje ne postoji organizovan gradski prevoz, pa su penzioneri prinuđeni da koriste taksi usluge koje nijesu jeftine.

„U okruženju bivših republika: Makedonije, BIH, Srbije i dr, u mnogim gradovima je obezbijeđen besplatan gradski prevoz za penzionere, a u nekim gradovima i besplatan prevoz za sve građane.Stoga smatramo da su ovi zatjevi opravdani i da će ih svi odbornički klubovi Skupštine grada Podgorice podržati“, naveo je Korać.

Bonus video: