"Od presuda u našu korist i novca koji je trebalo da nam bude isplaćen, napravili su veresiju"

Predstavnik radnika Milan Vukčević pozvao je sve bivše radnike, odnosno, njihove pravne nasljednike da u narednim danima, u periodu od 10 do 12 časova, dođu u krug preduzeća i izjasne se o načinu isplate potraživanja
3167 pregleda 4 komentar(a)
Bivši radnici "Radoja Dakića" potpisuju peticiju, Foto: Savo Prelević
Bivši radnici "Radoja Dakića" potpisuju peticiju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2019. 16:55h

Bivši radnici "Radoja Dakića" u stečaju, okupili se jutros u ruiniranoj hali Mašinske obrade, kako bi odali počast preminulim kolegama i propalom preduzeću, u kojem su proveli radni vijek.

Oni su počeli potpisivanje peticije za ravnomjernu raspodjelu 14 miliona eura prihodovanih od prodaje dijela imovine u stečajnom postupku.

Predstavnik radnika Milan Vukčević pozvao je sve bivše radnike, odnosno, njihove pravne nasljednike da u narednim danima, u periodu od 10 do 12 časova, dođu u krug preduzeća i izjasne se o načinu isplate potraživanja.

"Od presuda u našu korist i novca koji je trebalo da nam bude isplaćen, napravili su veresiju", kazao je Vukčević revoltiran što više od deceniju bivšim radnicima, ni nakon sudskih presuda, nijesu isplaćene 77 mjesečnih zarada.

Upravo je danas 73. rođendan nekadašnje fabrike mašina, a bivši radnici nijesu propustili priliku da se sjete dva velika direktora Petra Sinanovića-Nagiba i Marka Lekovića, koji su razvijali to preduzeće.

Novinarima su pokazali fotografiju iz 1969. godine na kojoj su radnici u društvu bivšeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke.

Radnici "Radoja Dakića", Josip Broz, Jovanka Broz
Fotografija iz 1969.: Radnici u društvo bivšeg jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza i njegove supruge Jovanke(Foto: Savo Prelević)

"Pogledajte molim vas lica ovih naših nasmijanih i zadovoljnih radnika. Obratite pažnju na lica nas koji smo sad ovdje", poručio je okupljenima bivši radnik Milutin Dragaš.

Bonus video: