Ugovoreni novi radovi na skijalištima Žarski i Kolašin 1600

Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura
1509 pregleda 0 komentar(a)
Sa skijališta Kolašin 1600, Foto: BOJBojana Čupić
Sa skijališta Kolašin 1600, Foto: BOJBojana Čupić

Uprava javnih radova potpisala je tri nova ugovora, koja će omogućiti nastavak aktivnosti na skijaliština Žarski i Kolašin1600.

U okviru projekta izgradnje novog ski centra na lokalitetu Žarski na mojkovačkoj strani Bjelasice, ugovorena je izrada idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnja ski staza uz planiranu žičaru „Z4“, po principu „projektuj i izgradi“, saopšteno je iz Vlade.

Najbolje rangirani ponuđač u postupku javne nabavke bilo je podgoričko preduzeće “Gradnja inženjering MNE”, a vrijednost posla je 1,9 miliona eura.

Rok za izradu idejnog rješenja je dva mjeseca od potpisivanja ugovora, za izradu glavnog projekta dva mjeseca od usvajanja idejnog rješenja, a za izgradnju šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Ranije je ugovorena izrada tehničke dokumentacije i izgradnja šestosjedne isklopive žičare, kapaciteta 2600 skijaša na sat.

"Takođe, podizanjem potpornih konstrukcija na putu Vragodo – Vrioci – Žarski katun, za koje je izabrano preduzeće “Eko recikalaža” iz Podgorice, stvoriće se uslovi za dalju izgradnju pristupne saobraćajnica prema Žarskom. Vlada će u ovaj posao investirati blizu milion eura, a ugovoreni rok završetka radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao. Uprava javnih radova je ugovorila i izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju ski staza uz planiranu žičaru „K8“ na skijalištu Kolašin 1600, po principu „projektuj i izgradi“. Ovaj posao takođe je nakon tenderskog postupka pripao „Gradnji inženjering MNE“ , a vrijednost radova je 1,2 miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: