Voli: Nećemo raditi produženo

"Kompanija Voli je dokazala svoju kooperativnost time što je bila jedan od inicijatora neradne nedjelje"
9314 pregleda 14 komentar(a)
Jedan od Voli supermarketa, Foto: Goran Malidzan
Jedan od Voli supermarketa, Foto: Goran Malidzan

Kompanija Voli saopštila je da, ipak, neće raditi produženo dva sata, subotom.

Oni su juče saopštili da će Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici raditi u tri smjene od po osam sati.

"Kao najuspješnija crnogorska kompanija i najveći poslodavac u Crnoj Gori uvijek smo u fokusu javnosti i naši se poslovni potezi analiziraju sa mnogo više kritičkih i često apriori negativnih stavova. Svjesni smo da je to cijena uspjeha i da je naša odgovornost uvijek veća. Napominjemo da je kompanija Voli dokazala svoju kooperativnost time što je bila jedan od inicijatora neradne nedjelje", saopšteno je iz Volija.

Kazali su da smatraju da imaju pravo na produženo radno vrijeme, "te nam nije jasno zašto nam se isto diskriminatorski osporava."

"Zakon dozvoljava svim privrednim subjektima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih razmjera upravo Voli, a ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non stop, pa je jasno da produženo vrijeme od dva sata ovdje i nije glavni motiv. Kompanija Voli donijela je odluku da objekti neće raditi produženo, kao i uvijek ostajemo posvećeni svojim radnicima i svojim potrošačima, te ćemo nastaviti kao i do sada da igramo tržišnu utakmicu na fer osnovama u okvirima Zakona, ne ulazeći u dalje javne rasprave", zaključeno je.

Bonus video: