Voli: Produženi rad kako bi se potrošačima izašlo u susret

U kompaniji Voli smatraju da su suočeni sa kritikama koje su neosnovane i poručuju da su na meti osude "kritičara i boraca za pravdu koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika"
4594 pregleda 11 komentar(a)
Jedan od Voli supermarketa
Jedan od Voli supermarketa

Kako bi izašli u susret potrošačima, shodno njihovim zahtjevima, u cilju prilagođavanja na neradnu nedelju, opredjelili smo se za produženi rad od dva sata, u dva najveća marketa - Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici, a sve u skladu sa Zakonom, saopšteno je iz kompanije Voli.

U ta dva marketa će posao biti organizovan u tri smjene od po osam sati (od 7 do 15, od 14 do 22, od 16 do 24 časova) i neće biti prekovremenog rada, tvrde u Voliju.

Kako su pojasnili oni su u saradnji sa Privrednom komorom inicijatori neradne nedjelje.

Ističu da će od ukupno 2.400 radnika njih 24 u oba objekta će raditi u periodu od 16 do 24 16 do 24 časa.

Povezani članci

17. Oktobar 2019.

USS: Nedjelja mora biti neradni dan za sve

"Bitno je istaći da je prosječan lični dohodak u našoj kompaniji 659,67 eura bruto, odnosno 441,49 neto, što naše radnike čini najbolje plaćenim u trgovačkoj branši. Redovno plaćamo poreze i doprinose na pune lične dohotke, što je podatak koji svi koji to žele, mogu provjeriti u Poreskoj upravi. Svih 24 radnika koji će raditi u trećoj smjeni, biće plaćeni i više nego što zakon predviđa, što je takodje, moguće provjeriti", saopštili su iz Volija.

U toj kompaniji smatraju da su suočeni sa kritikama koje su neosnovane i poručuju da su na meti osude "kritičara i boraca za pravdu koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika".

"Potpuno je besmisleno smatrati da u maloj Crnoj Gori, sistem sa preko dvije hiljade zaposlenih, može funkcionisati netransparentno i da se u tako velikom sistemu može bilo šta sakriti".

"Neshvatljivo je da se Voliju, koji za razliku od ostalih, nema dragstor sa radnim vremenom non stop (00-24h), osporava i negativno kritikuje produženi rad od dva sata i da je to prouzrokovalo negativnu reakciju u javnosti, a drugima se to i ne komentariše. Ne shvatamo da ono što Voli radi smeta, a ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito.

Shodno našem zakonskom pravu, radno vrijeme do 24h u dva marketa smo planirali da realizujemo do kraja oktobra, smatrajući da je to način na koji će se tržište najbolje organizovati u prelaznom periodu, a mi ćemo analizirati da li je to potrebno potrošačima ili ne", zaključuje se u saopštenju Volija.

Bonus video: