Šarić ortak kumu Pekoviću u hotelu Mediteran

Brat nepravosnažno osuđenog narko-bosa od 12. septembra ima polovinu akcijskog kapitala u firmi “Spencer& hill team“ koja upravlja bečićkim hotelom
23677 pregleda 14 komentar(a)
Drugovi i kumovi: Peković i Šarić, Foto: Privatna arhiva
Drugovi i kumovi: Peković i Šarić, Foto: Privatna arhiva

Pljevljak Duško Šarić zvanično je počeo da se bavi hotelskim biznisom, nakon što je prije mjesec postao ortak kumu - bivšem košarkašu Nikoli Pekoviću, u firmi “Spencer & hill team“ koja upravlja bečićkim hotelskim kompleksom “Mediteran“.

Godinama se spekulisalo da su hotel godinama kontrolisala braća Darko i Duško Šarić, dok je bio u vlasništvu budvanskog biznismena Blaža Dedića, a sada je i zvanično mlađi brat nepravosnažno osuđenog narko bosa u firmi koja vodi menadžemnt.

Duško Šarić od 12. septembra ima polovinu akcijskog kapitala u firmi “Spencer& hill team“ koju je prije dvije godine osnovao Peković, bivša NBA zvijezda, kada je trgovao hotel.

Peković je prije dvije godine kupio hotel za osam i po miliona eura.

Planirani izgled hotela (animacija)
Planirani izgled hotela (animacija)

Krajem jula 2017. potpisao je kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme “Maestraltours“ Dedića, biznismena koga su sprski mediji povezivali sa Darkom Šarićem.

Peković se u tom hotelu i vjenčao prije tri i po godine, a kum mu je bio dugogodišnji prijatelj Duško Šarić.

Prethodno, postao je vlasnik i dvije najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori - budvanskog “Top Hilla“ i kotorskog “Maximusa“, koje je, po sopstvenom priznanju, kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale uveden stečaj.

Mlađi Šarić ne treba da brine kada je riječ o firmi u koju je “ušao“, jer je, sudeći po finansijskom iskazu za prošlu godinu uspješno poslovala. “Spencer & hill team“ je minule godine, upravljajući “Mediteranom“, ostvario profit od 893.436 eura.

Poslovni prihodi firme iznosili su 4,2 miliona eura, a vrijednost stalne imovine 3,6 miliona eura.

Najnovija promjena u vlasničkoj strukturi firme događa se u vrijeme dok Peković, preko svoje druge firme “Spencer & Hill“, na koju je uknjižen “Mediteran“, očekuje saglasnost od budvanske glavne arhitektice Ane Samardžić da na mjestu akva-parka i garaže izgradi kondo hotel sa pet zvjezdica, sa apartmanima za tržište.

“Spencer & Hill“ smanjila je za petinu gabarite budućeg hotela i kondo hotela sa apartmanima za tržište, koje namjerava da gradi na mjestu akva-parka.

Novo idejno rješenje dostavljeno je arhitektici, koja je prije pola godine odbila da izda saglanost Pekovićevoj firmi koja je planirala da gradi tri kule, od po 11 do 15 spratova.

Nakon što mu je predočeno da ne može da gradi solitere koji su “protivni mediteranskom duhu”, Pekovićeva firma je izmijenila plan i na stolu Samardžićeve našlo se novo idejno rješenje, koje predviđa gradnju dvije zgrade od po devet spratova.

Zgrade bi povezivao stakleni most...

Odavno partneri, Peković vraćao Šarićev kredit

Peković i Šarić su od ranije poslovno vezani. Peković je na sebe preuzeo vraćanje kredita od 1,1 milion eura, koje je Šarićeva firma „Mat company“ iz Pljevalja imala prema Hipo Alpe Adria banci.

Nakon punih sedam godina, 17. maja prošle godine vraćena je imovina Dušku Šariću i Jovici Lončaru, koji su pravosnažno oslobođeni optužbi da su oprali 19 miliona eura stečenih prodajom narkotika.

Vrhovni sud potvrdio je presudu Apelacionog, koji je konstatovao da je bankarsko-finansijskim vještačenjem dokumentacije iz Srbije, Kipra i Norveške nesumnjivo utvrđeno da novac koji je bio predmet optužnice nije pribavljen prodajom droge kriminalne organizacije Darka Šarića i još 34 osobe.

Bonus video: