Bivši radnici “Vektra Boke” dolaze na protest ispred hotela "Plaža"

“Bivši radnici “Vektra Boke”, u posljednjem vapaju za goli život, obraćaju se po ko zna koji put mediski, za pronalaženje spasa porodicama koje je poslodavac, uz pomoć pojedinih ustanova, ostavio na ulici”, naveo je Rajak
1742 pregleda 0 komentar(a)
Sa ranijih protesta
Sa ranijih protesta

Oko 150 bivših radnika HTP „Vektra Boka” okupiće se sjutra, u pet minuta prije 12 časova, ispred Hotela “Plaža” u Herceg Novom, u znak protesta što im još uvijek nije isplaćeno oko 4,5 miliona eura zaostalih potraživanja.

To je u ime NVO “Radnici Boke” u kojoj su okupljeni bivši radnici “Vektra Boke” u reorgaizaciji potvrdio “Vijestima” bivši radnik Đorđe Rajak.

“Bivši radnici “Vektra Boke”, u poslednjem vapaju za goli život, obraćaju se po ko zna koji put mediski, za pronalaženje spasa porodicama koje je poslodavac, uz pomoć pojedinih ustanova, ostavio na ulici”, naveo je Rajak.

On je napmenuo da su se obraćali Privrednom sudu Crne Gore da ih zaštiti, ali i da se nepoštujući odluka Ustavnog suda CG, i dalje nad njima “vrši zločin”.

Većinski vlasnici turističkog preduzeća “Vektra Boka” su kompanije Vektra Boka i Vektra Investments, u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića, i u njoj je, prema podacima iz zvaničnog registra kompanija Poreske uprave, na snazi Plan reorganizacije, kroz stečajni postupak, od 7.februara 2017.godine.

M.M.

Bonus video: