Bivši radnici "Vektra Boke" prozivaju Privredni sud i Odbor direktora, traže da se uključi tužilaštvo

Bivši radnici i Đorđe Rajak tvrde da se pokušava na novu firmu Bojana Brkovića (sina Dragana Brkovića) “prebaciti Hotel “Plaža”, kao i drugi objekti, Igalo, Tamaris, plato hotela Boka i sve ostalo”, a oni kao bivši radnici da ostanu “gladni i bez ičega na ulici”
1003 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg protesta
Sa današnjeg protesta

Bivši radnici HTP „Vektra Boka” koji su se danas u podne okupili u Herceg Novom, ispred Hotela “Plaža” u Herceg Novom, u znak protesta što im nije isplaćeno oko 4,5 miliona eura zaostalih potraživanja zatražili su “da se ispita odgovornost predsjednika Privrednog suda, za organizovanu pljačku, kao i da se ispita Odbor direktora, koji prati Plan reorganizacije i odluke za pljačku, ko odobrava i kako potpisuje”.

Đorđe Rajak, ovlašćeni predstavnik bivših radnika Vektra Boke potvrdio je “Vijestima” da su, nakon okupljanja, kao treći zaključak

usvojili i zatražili da se posredstvom institucija i zajedno sa Ustavnim sudom i Specijalnim tužilastvom uspita “zašto se ova djela dozvoljavaju”.

“Nas oko 100 radnika smo se danas okupili ispred hotela “Plaža”, gdje su ponovo vrata zaključana da ne bi ušli u nešto što smo mi radnici stvarali, a neko prisvojio pod sumnjivim okolnostima…S obzirom da se i dalje vrši zločin nad nama i našim porodicama, a nepoštujući pri tome ustavna prava i zakone, ponavljamo da nas kradu nas i pljačkaju, kao i druge povjerioce”, naveo je Rajak.

Većinski vlasnici turističkog preduzeća “Vektra Boka” su kompanije Vektra Boka i Vektra Investments, u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića, i u njoj je na snazi Plan reorganizacije, kroz stečajni postupak, od 7.februara 2017.godine.

Bivši radnici i Đorđe Rajak tvrde da se pokušava na novu firmu Bojana Brkovića (sina Dragana Brkovića) “prebaciti Hotel “Plaža”, kao i drugi objekti, Igalo, Tamaris, plato hotela Boka i sve ostalo”, a oni kao bivši radnici da ostanu “gladni i bez ičega na ulici”.

“Sljedeći skup je zakazan za srijedu iduće sedmice u pet do 12 časova. Pozivamo građane, medije, i strane diplomate da nas spase i pomognu nam da dođemo do pravde koja nam pripada, kao i drugim radnicima i građanima”, istakao je Rajak.

Bonus video: