"OPOZICIJA MNOGO PUTA UPOZORAVALA"

SNP: "Vodovod i kanalizacija" očit primjer partijskog zapošljavanja

Socijalistička narodna partija poziva čelnike Vodovoda da odustanu da počnu sa racionalizacijom poslovanja
1330 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada "Vodovoda", Foto: Zoran Đurić
Zgrada "Vodovoda", Foto: Zoran Đurić

Analizom konsultantske kuće Fidelity Consulting, povodom poslovanja preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Podgorice, utvrđeno je ono na šta Socijalisička narodna partija (SDNP) ukazuje već godinama, saopšteno je iz te partije. 

Prema toj analizi, Vodovod je od 2013. godine povećao broj zaposlenih za 25 odsto, a trošak plata je veći za 1,5 miliona eura.

"U brojkama to izgleda ovako: poslovni prihodi od prodaje 2013. godine iznosili su 11,1 milion eura, dok je broj zaposlenih bio oko 450, a trošak plata za tu godinu je iznosio 4,64 miliona eura. Poslovni prihodi od prodaje 2018. godine iznosili su 11,9 miliona eura, dok je broj zaposlenih bio 604, a trošak plata za 2018. godinu iznosio je 6,27 miliona eura", navode iz SNP-a.

Opozicija je, ističu, mnogo puta upozoravala na partijsko zapošljavanje koje je "dominantno u javnim preduzećima, a Vodovod i kanalizacija su očit primjer toga".  

"Preduzeće koje vodi Filip Makrid nedavno je izašlo sa „genijalnom“ idejom da u narednih pet godina izjednači cijenu vode za građane sa cijenom koju plaćaju pravna lica na način što će cijena vode za domaćinstva u pojedinim opštinama porasti i do 400 odsto.   Socijalistička narodna partija poziva čelnike Vodovoda da odustanu od ove nakaradne zamisli i da počnu sa racionalizacijom poslovanja i to, prije svega, okončanjem prakse partijskog zapošljavanja koje svakim danom sve više opterećuje naše građane", zaključuju iz SNP-a.

Preporučujemo za Vas