Poništen tender Uprave carina

Novac uplaćen za naknadu za vođenje postupka u iznosu od 3.350 eura, Državna komisija će vratiti firmi Rofa Labaratory & Process Analyzers GmbH iz Austrije, u roku od 15 dana od pravosnažnosti njenog rješenja
1041 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Komisija za kontrolu postupka jabnih nabavki poništila je tender Uprave carina procijenjene vrijednosti 335.000 eura. Riječ je o nabavci laboratorijske opreme za posebne namjene.

Žalbu je uložila austrijska firma Rofa Labaratory & Process Analyzers GmbH, ne ulazeći u žalbene navode koje je komisija utvrdila po službenoj dužnosti, da UC nije usaglasio tendersku dokumentaciju sa Zakonom o javnim nabavkama (ZJN) što je moglo da dovede do diskriminacije zainteresovanih ponuđača i do ograničenja tržišne konkurencije. UC je kao najpovoljnije ponude za partiju 1. i 2. na tenderu izabrala ponudu firme PDG Professional Develompment Group iz Podgorice, a za partiju 4. ponudu firme „Tim-Co“ iz Beograda. Ostale ponude su odbijene kao neispravne.

Novac uplaćen za naknadu za vođenje postupka u iznosu od 3.350 eura, Državna komisija će vratiti firmi Rofa Labaratory & Process Analyzers GmbH iz Austrije, u roku od 15 dana od pravosnažnosti njenog rješenja.

Bonus video: