Počinje eksproprijacija za rekonstrukciju puta Mateševo - Kolašin

U ovim dokumentima se ne pominje koliko će koštati rekonstrukcija puta dugog devet kilometara
6462 pregleda 3 komentar(a)
put Mateševo-Kolašin, Foto: Savo Prelević
put Mateševo-Kolašin, Foto: Savo Prelević

Vlada je danas utvrdila javni interes za eksproprijaciju više nekretnina uz put Mateševo - Kolašin, što je jedan od uslova za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju ovog puta. Novi put bi bio nastavak dionice autoputa Podgorica - Mateševo i za sada jedina njegova veza sa nekim magistralnim putem. Dionica autoputa besmislena je bez rekonstrukcije puta od Mateševa do Kolašina.

Državna kompanije Monteput, koja upravlja tunelom sozina, dobila je 10. septembra ove godine urbanističko tehničke uslove za rekonstrukciju puta Mateševo - Kolašin, a 31. oktobra potpisali su ugovor sa firmom "Via project" za izradu projekta rekonstrukcije. Prema ugovoru projekat treba da bude završen u rok od 40 dana od potpisivanja, osnosno za još 11 dana. Vrijednost izrade projekta je 14.495 eura.

Izrada ovog projekta uvrštena je u plan javnih nabavki Monteputa tek izmjenom od 10. oktobra ove godine, da bi zahtjev za malu nabavku bio objavljen 15. oktobra.

U ovim dokumentima se ne pominje koliko će koštati rekonstrukcija puta dugog devet kilometara. On je jedan od pristupnih puteva za autoput, ali nije bio u ugovoru o izgradnji autoputa kao ni zaboravljena petlja Smokovac, elektro i vodovodna mreže i još nekoliko manjih pristupnih puteva.

Dionica autoputa nakon produženja roka izgradnje za 17 mjeseci treba da bude završena 30. septembra naredne godine.

Bonus video: