Bivši radnici Vektra Boke prozivaju i sindikalce i poslodavca

Đorđe Rajak upozorio poslodavca da ne ulazi u pregovore „sa lažnim predstavnicima radnika, jer isti neće imati nikakvu važnost“
1068 pregleda 1 komentar(a)
Sa skupa u Herceg Novom, Foto: Privatna arhiva
Sa skupa u Herceg Novom, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.12.2019. 14:47h

Bivši radnici Vektra Boke, koje predvodi Đorđe Rajak, okupili su se jutros pred hotelom „Plaža“, odakle su javno prozivali rukovodstvo prethodnog sindikata tog preduzeća, ali i poslodavca, od kojeg potražuju zaostali dio zarada, odnosno, pripadajuće dažbine.

Vektra Boka je u reorganizaciji, a tom kompanijom gazduju dvije kompanije biznismena Dragana Brkovića.

Kolege-bivše rukovodioce sindikata, nezadovolji povjerioci sad optužuju da su ih „izdali i prodali“, zbog čega su danas prinuđeni da se bave aktivnostima koje je trebalo raditi prije pet godina.

Rajak je upozorio poslodavca da ne ulazi u pregovore „sa lažnim predstavnicima radnika, jer isti neće imati nikakvu važnost“.

„Gdje je naš zarađeni novac koji je trebalo da služi za plaćanje poreza i doprinosa? Ko je dao punomoćje da se založi imovina kao hipoteka za kredite koji nemaju nikakve veze sa Vektra Bokom? Kada ćete ispoštovati preuzete obaveze iz granskog kolektivnog i pojedinačnog ugovora o otpremninama“, pitao je između ostaloj Rajak, pred okupljenim bivšim radnicima, koji su u rukama imali transparente.

Brkovićeva kompanija Vektra Montenegro privatizovala je bivše državno preduzeće HTP „Boka“ krajem 2007.godine.

Bonus video: