Manjinski akcionari Budvanske rivijere: Vlada nam ne poklanja hotele

„AIK banka je akcije Budvanske rivijere kupila na Montenegro berzi, čime je zajedno sa Stratex grupom, postala vlasnik 30,46 odsto tog preduzeća"
397 pregleda 0 komentar(a)
Nil Emilfarb, Miodrag Kostić, Foto: Vuk Lajović
Nil Emilfarb, Miodrag Kostić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.03.2018. 15:38h

Član odbora direktora Budvanske rivijere Vladimir Sekulić, koji zastupa manjskog akcionara AIK banku, saopštio je juče da nijesu tačni medijski navodi da se Miodragu Kostiću (vlasnik AIK banke) i Nilu Emilfarbu (vlasnik Stateks grupe) poklanjaju hoteli koji su dio Budvanske rivijere, a koja je u ovogodišnjem Vladinom planu za privatizaciju.

„AIK banka je akcije Budvanske rivijere kupila na Montenegro berzi, čime je zajedno sa Stratex grupom, postala vlasnik 30,46 odsto tog preduzeća. Sticanjem vlasništva nad akcijama Budvanske rivijere, AIK banka i Strateks grupa su stekli 30,46 odsto vlasništva, ne samo nad hotelima u Budvi i Petrovcu, već i nad kompleksom Sveti Stefan i hotelom Miločer, koji su u sastavu Budvanske rivijere”, rekao je Sekulić. On je dodao da je Vlada Crne Gore nedavno izložila svoj plan da postane 100 odsto vlasnik kompleksa Svetog Stefana i hotela Miločer kroz postupak restrukturiranja Budvanska rivijera.

“To bi značilo da AIK banka, Strateks grupa i 3.200 manjinskih akcionara ostaju bez vlasništva u ta dva simbola crnogorskog turizma. Odluku o modelu privatizacije Budvanske rivijere donosi Vlada i Savjet za privatizaciju i mi je, kao takvu, poštujemo i uvažavamo. Ako protivnici plana Vlade i mediji koji podržavaju ovakav stav smatraju da Sveti Stefan i hotel Miločer treba da ostanu u sastavu Budvanske rivijere, mi i manjinski akcionari bismo bili izuzetno zadovoljni tom odlukom”, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, zato smatraju da je negativna medijska kampanja koja se sprovodi, a u kojoj se navodi da se njima poklanja veći procenat vlasništva u Budvanskoj rivijeri, potpuno neosnovana.

“Insisitramo da mediji ne zbunjuju i dezinformišu javnost, već da daju istinite i potpune informacije. Vjerujemo u pozicioniranje Budvanske rivijere kao jedne od vodećih hotelskih kompanija u regionu u čijem sastavu su hotelski kompleksi sa četiri i pet zvjezdica. Slovensku plažu doživljavamo kao dragulj Budvanske rivijere, zato nismo zainteresovani za gradnju stotina hiljada kvadrata na jedinoj preostaloj zelenoj oazi u centru Budve. Kao strateški investitor, tu lokaciju bismo želeli da povežemo sa konceptom „lungomare“ (šetalište duž obale od marine do Zavale) po ugledu na svjetske destinacije koje privlače posjetioce iz cele Evrope. Spajanjem tog hotela sa najsavremenijim konceptom budvanske marine, luksuznim šetalištem i formiranjem nove plaže po najvišim svjetskim standardima, prekinuli bi tradiciju građenja bez ikakvih dodatnih sadržaja”, kazao je Sekulić.

Bonus video: