Alumroll daje 750.000 eura za imovinu Prerade

Alumroll je u ponudi, istakao kao neophodan uslov da mu se pripadajuće zemljište preda u svojini jedna kroz jedan , a ne u obimu prava korišćenja kakav sada ima status
76 pregleda 0 komentar(a)
Prerada, Foto: Boris Pejović
Prerada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2018. 13:51h

Vlasnik novoosnovane firma Alumroll Saša Jovanovski ponudio je 750 hiljada eura za kupovinu dijela bivše fabrike Prerade u stečaju i njegova ponuda je otvorena juče u Privrednom sudu.

Stečajni upravnik Prerade Zoran Janković rekao je da je jedina pristigla ponuda na ponovljenom tenderu ispravna i da će o njoj odlučiti u roku od osam dana.

Procijenjena vrijednost imovine bila je 4,59 miliona eura, a na prodaju su bili, između ostalog građevinski objekti sa zemljištem, pripadajućom infrastrukturooom.

Potencijalni kupac prethodno je uplatio depozit od 200.000 eura što je bio uslov za učešće na tenderu.

Alumroll je u ponudi, istakao kao neophodan uslov da mu se pripadajuće zemljište preda u svojini jedna kroz jedan , a ne u obimu prava korišćenja kakav sada ima status.

Stečajna uprava Prerade prethodno je krajem prošle godine raskinula kupoprodajni ugovor zaključen u septembru 2014. godine, za navedenu imovinu koja je ranije bila predmet prodaje, jer nakon četiri godine iščekivanja, kompanija Uniprom, u vlasništvu biznismena Veselina Pejovića, nije uplatila preostalih 1,1 milion eura po osnovu kupoprodajne cijene.

Uniprom je na prethodnom nadmetanju bespovratno izgubio uplaćenih 400 hiljade još 2014. godine za prvu ratu za taj dio imovine Prerade u stečaju.

Da bi organizovao preradu aluminijuma Alumroll mora napraviti neki aranžman sa Unipromom KAP-om, koji gazduje imovinom bivšeg KAP-a u stečaju, kako bi dobijao sirovinu neophodnu za proizvodnju u toj industrijskoj zoni.

Bonus video: