Zeković: I pored obećanja Brajovića, ni riječ o Aerodromima u Skupštini

"Predsjednik Skupštine je prihvatio da aerodorme koji su profitabilno preduzeće da strancima, ali će zato Vlada uzeti građanima Crne Gore 155 miliona eura da pomogne MA koji je u gubitku 70 miliona eura"
677 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP

Skidanjem sa dnevnog reda Rezolucije o zaštiti aerodroma, koju je predložio SDP, konačno je jasno da je SD ključni krivac zašto će aerodormi u Tivtu i Podgorici otići 30 godina u privatne ruke nekoj od stranih kompanija, saopštio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

"Aerodromi Crne Gore nepovratno odlaze iz ruku države Crne Gore i pored javnog obećanja koje je Ivan Brajović dao preko odbornika SD Igora Petkovića koji je javnost obavijestio da "ima mandat od predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića, da javno poruči, da će ministri SD-a napustiti Vladu ukoliko kabinet Duška Markovića pokuša da razmatra odluku o davanju aerodroma u zakup". Marković je ne "pokušao da razmotri", nego već vrši izbor budućeg zakupca, a DPS je predsjedniku Skupštinu zabranio namjeru da Skupština "pokuša da razmotri" Rezoluciju SDP-a o zaštiti aerodroma. Minimum koji je javnost očekivala od predsjednika Skupštine i SD je da stane iza javnog obećanja Ili barem da obezbijedi, kao predsjednik Skupštine, da se u Parlamentu raspravlja o ovoj Rezoluciji. Očigledno im je zabranjeno ne samo da odlučuju, već im DPS određuje teme o kojima se može raspravljati", naveo je Zeković.

Dodaje i da "kako ga DPS vidi najbolje mu je pokazao danas kada je izmijenio dnevni red koji je Brajović predložio".

"Kada nema političkog autoriteta da ubijedi koalicione partnere o dnevnom redu koji je sam predložio postaje jasno i zašto je promijenio mišljenje i umjesto zaštite aerodroma opredjelio se da mirno odćuti političko poniženje. U dilemi da li da zaštiti aerodrome ili svoju poziciju, predsjednik Skupštine je izabrao ovo drugo. Tako je DPS jednim potezom na isti način "valorizovao" i aerodrome i predsjednika Skupštine. Predsjednik Skupštine je prihvatio da aerodorme koji su profitabilno preduzeće da strancima, ali će zato Vlada uzeti građanima Crne Gore 155 miliona eura da pomogne MA koji je u gubitku 70 miliona eura".

Zeković je poručio Brajoviću da ne "zamajava javnost navodnom borbom za zaštitu aerodroma", nego da "smišljaj šta da kažu sugrađanima oni koji su u ime predsjednika Skupštine prijetili napuštanjem Vlade".

Bonus video: