Traže od Jovanića da predmet prepusti drugom stečajnom sudiji

Predstavnici bivši radnika “Radoja Dakića” najavili su da će 11-tu Novu godinu zaredom dočekati ponovo pred zgradom Vlade Crne Gore
1931 pregleda 2 komentar(a)
Dakićevci sa jednog od prethohodnih protesta, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić
Dakićevci sa jednog od prethohodnih protesta, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić

Bivši radnici, a danas povjerioci “Radoja Dakića” okupili su se jutros pred zgradom Privrednog suda u znak nezadovoljstva što im se ne isplaćuje oko 14 miliona eura novca prihodovanog od prodaje imovine bivše fabrike mašina.

Predstavnik povjerilaca Milan Vukčević pozvao je predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da prepusti ovaj predmet drugom stečajnom sudiji.

“Oko 14 miliona leži na nekom od računa: stečajnog dužnika ili nekom drugom računu, ali mi ne znamo kojem. Prvi novac od prodaje imovine u iznosu od oko 3,3 miliona je uplaćen još 28.decembra 2018. Tražimo od Jovanića, da kao predsjednik suda sam sebi oduzme predmet i dodjeli ga u rad drugom sudiji, koji će ga malo brže rješavati”, poručio je Vukčević ispred ulaza u zgradu suda.

Sudija Jovanić zbog zauzetosti nije mogao da razgovara sa “dakićevcima” koji su prethodno tražili susret sa njim.

“Ovo je sprdnja sa pravosudnim organima jer oni djeluju srazmjerno sistemu spojenih sudova. Prebaciju nas čas iz jednog u drugi sud, a uzalud tražimo informacije gdje su pare i kada će biti podijeljene, a ništa se ne dešava u razumnim rokovima”, dodao je Vukčević.

“Dakićevci” su uzalud tražili i od svojih kolega da se prihodovani novac isplati srazmjerno u određenom procentu isplati svim bivšim radnicima.

“Mi smo žrtve manjine. Naš predlog o ravnomjernoj raspodjeli je podržalo 1250 radnika, a sad smo žrtve onih koji nijesu potpisali ili nijesu bili u prilici to da urade...Imamo advokate koji direktno rade protiv nas jer oni daju prigovore i odugovlače postupke”, tvrdi Vukčević.

Predstavnici bivši radnika “Radoja Dakića” najavili su da će 11-tu Novu godinu zaredom dočekati ponovo pred zgradom Vlade Crne Gore.

Raniji radnici bivše fabrike mašina više od deceniju potražuju prema izvršnim sudskim presudama oko 60 miliona eura, zbog neisplaćenih 77 mjesečnih zarada sa pripadajućim kamatama.

Bonus video: