Tužiteljka obećala odluku o placu nakon dvije godine

Tužiteljka Mitrović je njihove predstavnike primila na razgovor i, prema riječima bivšeg radnika Raša Čivovića, najavila da će za 15-ak dana odlučiti o krivičnoj prijavi zavedenoj 2017. godine
2023 pregleda 0 komentar(a)
Oko 20-ak boksitaša ispred SDT-a, Foto: Savo Prelević
Oko 20-ak boksitaša ispred SDT-a, Foto: Savo Prelević

Bivši radnici Rudnika boksita u stečaju, njih 20-ak, protestovali su juče ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva, negodujući što SDT Milivoje Katnić i Lidija Mitrović (koja je zadužila predmet) već dvije godine ne odlučuju oko sumnjive kupoprodaje bivšeg radničkog placa tog preduzeća.

Tužiteljka Mitrović je njihove predstavnike primila na razgovor i, prema riječima bivšeg radnika Raša Čivovića, najavila da će za 15-ak dana odlučiti o krivičnoj prijavi zavedenoj 2017. godine.

“U zgradi Vlade nam je rečeno da je ovaj predmet preuzeo njen potpredsjednik Milutin Simović. Savjetnica predsjednika Mila Đukanovića, Nada Mugoša rekla nam je da su sve preduzeli da se ovo pitanje ispita sa najvišeg nivoa”, naveo je Čivović.

“Katniću, otvori fioku, tu je neđe KT-S 48/17”, jedan je od transparenata sa porukom o broju predmeta za plac.

“Za dva crteža urađena na kompjuteru neko nam uzima dva miliona eura, odnosno, plac od 18,6 hiljada kvadrata zemljišta. Za 12.000 kvadrata navodno zbog plaćenih komunalija gubi se svaki trag. Da li rudari treba ponovo da ulaze u jamu da bi tražili svoja prava”, pitao je Čivović.

Bonus video: