ŽUGIĆ NAVEO "LIČNE RAZLOGE"

Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku

Nezvanični izvori „Vijesti“ tvrde da je u pozadini priče navodno bio „tihi rat“ šefa borda Luke Vojina Žugića i menadžmenta barske kompanije, koji predvodi izvršni direktor preduzeća Vladan Vučelić
10035 pregleda 6 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Anto Baković
Luka Bar, Foto: Anto Baković

Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića, potvrđeno je „Vijestima“ iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama, Žugić je prije više od sedmicu pismeno podnio ostavku, navodeći „lične razloge“.

Žugić, koji je vlasnik privatne trgovačke firme „Stadion“ iz Podgorice, nekoliko mjeseci prethodno nije zakazivao sjednicu Odbora direktora.

Nezvanični izvori „Vijesti“ tvrde da je u pozadini priče navodno bio „tihi rat“ šefa borda Luke Vojina Žugića i menadžmenta barske kompanije, koji predvodi izvršni direktor preduzeća Vladan Vučelić.

Uprkos razvojnim planovima menadžmenta za nove investicije u barsku kompaniju, nijedna konkretna odluka vrednija od 100 hiljada eura nije mogla biti donijeta bez saglasnosti Odbora direktora, a sjednice duže nijesu zakazivane.

U menadžmentu Luke Bar su zbog toga bili nezadovoljni, a o tome se nijesu javno izjašnjavali.

Prema Poslovniku rada Odbora direktora Luke Bar, predviđeno je državanje sjednice makar jednom mjesečno.

Luka Bar je prošle godine prihodovala značajan novac, prodajući zavisno društvo - hotel „Sidro“, a akcionari su očekivali da će taj novac biti dominantno reinvestiran u razvoj osnovne djelatnosti kompanije. Za sve to su bile potrebne odluke i saglasnosti Borda kompanije.

Žugić je na čelu Odbora direktora Luke Bar bio od sredine decembra 2018, kada je na toj funkciji naslijedio prof. dr Anđelka Lojpura. 

U decembra te godine izabran je i kadar DPS-a Vladan Vučelić za izvršnog direktora. Prije njega je tu funkciju, do sredine oktobra 2018, obavljao Zarija Franović (DPS), kojeg je smijenio prethodni Odbor direktora.

Zamjenica dosadašnjeg predsjednika Odbora direktora Luke Bar Biljana Jakić zakazala je za 17. mart ove godine vanrednu Skupštinu barske kompanije, na kojoj će se birati nova uprava.

Prema važećim propisima, ostavka jednog člana borda povlači za sobom i ponovno imenovanje svih ostalih članova uprave.