Nikad gora zimska turistička sezona u Kolašinu

Direktor TO Aleksandar Vlahović kazao je “Vijestima” da je zbog nedovoljno snijega za kvalitetno i bezbjedno skijanje na ski-centrima “Kolašin 1600” i “Kolašin” 1450 došlo do otkazivanja velikog broja rezervacija nakon novogodišnjih i božićnih praznika
5547 pregleda 6 komentar(a)
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600
Otvorena jedna staza, Foto: Kolašin 1600

Dosadašnji rezultati zimske turističke sezone u Kolašinu najlošiji su u odnosu na sve prethodne zime, ocjenjuju u lokalnoj Turističkoj organizaciji (TO).

Direktor TO Aleksandar Vlahović kazao je “Vijestima” da je zbog nedovoljno snijega za kvalitetno i bezbjedno skijanje na ski-centrima “Kolašin 1600” i “Kolašin” 1450 došlo do otkazivanja velikog broja rezervacija nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

Veći hoteli, tvrdi on, za vrijeme vikenda ipak su dobro popunjeni.

Stanje je mnogo lošije radnim danima, a slično je i u privatnom smještaju.

“Nažalost, sve je to mnogo ispod očekivanog. Gosti u hotelima su iz zemalja regiona i naše države, a u hotelu ‘Bjanka’, sada već tradicionalno, u ovo doba godine borave grupe turista iz Francuske. Trenutno su na oba ski-centra otvorene skijaške staze, međutim i dalje ne rade punim kapacitetima”, rekao je Vlahović.

On je istakao da se nada da će u narednom periodu “turistička privreda u Kolašinu uspjeti da nadoknadi makar dio izgubljene dobiti“.

Za kraj februara i mart planirane su sportske manifestacije i koncerti, a Vlahović izdvaja Bjelasički maraton 29. februara, dan kasnije je koncert Željka Samardžića na Ski-centru “Kolašin 1600”. Koncert Lexington benda na tom skijalištu zakazan je za 29. mart.

Iz TO podsjećaju da turisti, i pored nedovoljno snijega, mogu uživati i u šetnji na krpljama, vožnji motornim sankama, nordijskom skijanju i brojnim drugim aktivnostima koje nude lokalne turističke agencije.

Novih dvadesetak centimetara snijega na Bjelasici nijesu bili dovoljni da skijališta bar ovog vikenda otvore sve skijaške staze.

Prema informacijama sa zvanične Facebook stranice Skijališta Crne Gore, na državnom Ski-centru “Kolašin 1600” u funkciji je staza Vranjak i dječja ski-staza.

Iz privatnog Ski-centra “Kolašin 1450” saopštili su da je u funkciji staza broj 3, u okviru šestosjedne žičare Vilina voda, dio staze Ćupovi, kao i staze u okviru ski-lifta Jezerine i baby-lifta.

Skijališta nijesu radila punim kapacitetom od početka sezone zbog nedostatka snijega, a na državnom praktično i da nije bilo skijanja donedavno.

Bonus video: