SDP: Preko 500 građana Rožaja potpisalo peticiju za usvajanje izmijenjenog Zakona o PIO

Iz ove stranke su istakli da bi se izmjenama Zakona o PIO značajno poboljšali uslovi penzionisanja, povećavala minimalna penzija za 20 odsto, te da bi se smanjio broj godina potrebnih za penzionisanje i ovim bi se, kažu iz SDP-a, dobile i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere
1561 pregleda 3 komentar(a)
Građani potpisuju peticiju, Foto: SDP
Građani potpisuju peticiju, Foto: SDP

Preko 500 građana Rožaja potpisalo je peticiju kojom se traži usvajanje Zakona o izmjenama I dopunama zakona o penzijisko-invalidskom osiguranju (PIO), saopšteno je iz Socijademokratske partije (SDP), koja je organizovala potpisvanje ove peticije proteklog vikenda.

Iz ove stranke su istakli da bi se izmjenama Zakona o PIO značajno poboljšali uslovi penzionisanja, povećavala minimalna penzija za 20 odsto, te da bi se smanjio broj godina potrebnih za penzionisanje i ovim bi se, kažu iz SDP-a, dobile i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere.

“Crnogorska javnost ima pravo da ovo pitanje bude otvoreno i razmatrano u Skupštini Crne Gore i da konačno poslije usvajanja desetine hiljada naših građana dobiju povoljnije uslove penzionisanja i veće penzije”, kazala je predsjednica SDP Draginja Vuksanović-Stanković.

Vuksanović sa građanima Rožaja
Vuksanović sa građanima Rožaja(Foto: SDP)

Ona je najavila organizaciju potpisivanja peticije na javnim mjestima i u drugim opštinama Crne Gore.

“Ovog mjeseca ćemo organizovati potpisivanje i u drugim crnogorskim gradovima, uvjereni da se ovo značajno pitanje mora riješiti u najkraćem mogućem roku. Već na prvoj sjednici Skupštine opet ćemo predložiti ovaj zakon, uvjereni da se njegovo donošenje od vitalnog značaja za ogroman broj naših sugrađana ”, rekla je Vuksanović-Stanković.

Građani mogu potpisati peticiju u kancelarijma SDP i preko on-line, zaključili su iz SDP-a.

Bonus video: