Vektra Boka nije platila dug bivšim radnicima

Predstavnik bivših radnika, Đorđe Rajak, pitao je Vladu i Tužilaštvo kako dozvoljavaju da se ne poštuje Ustav i zakoni države na njihovu štetu. Rajak je, između ostalog, tražio da Poreska uprava naplati dug za doprinose da bi bivši radnici mogli steći penziju
2053 pregleda 1 komentar(a)
Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Popović, Foto: Arhiva Vijesti

“Vektra Boka” još nije ispunila obavezu iz plana reorganizacije i isplatila drugu ratu povjeriocima u iznosu od 2,18 miliona eura. Prema planu, novac je trebalo da bude isplaćen 7. februara. Bivši radnici ove kompanije iz Herceg Novog, koji i potražuju novac, za kašnjenje i, kako su naveli, “nezakonito ponašanje” optužili menadžment i vlasnika “Vektra Boke” Dragana Brkovića, kao i predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i Poresku upravu.

Predstavnik bivših radnika, Đorđe Rajak, pitao je Vladu i Tužilaštvo kako dozvoljavaju da se ne poštuje Ustav i zakoni države na njihovu štetu. Rajak je, između ostalog, tražio da Poreska uprava naplati dug za doprinose da bi bivši radnici mogli steći penziju.

Član Borda Vektra Boka Milić Popović kazao je „Vijestima“ da očekuju do kraja ove sedmice da će početi isplata povjeriocima nakon što kompanija postigne konačan dogovor sa Poreskom upravom o deblokadi računa.

Prema njegovim riječima, problem je nastao nekoliko dana uoči dospjeća druge rate povjeriocima kada je PU blokirala račun “Vektra Boke” za oko pola miliona eura, koliko su obračunali porez na prodati dio imovine. „Nadamo se da će u narednih dan-dva PU odblokirati račun“, rekao je Popović

Bonus video: