Opština Kotor kupila imovinu Jugopetrola za 2,65 miliona

Radi se o skladištu, bivšoj zgradi maloprodaje u Škaljarima i autobazi u industrijskoj zoni u Radanovićima
1515 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija Jugopetrol prodala je Opštini Kotor svojinu nad skladištem i bivšom zgradom maloprodaje u Škaljarima i autobazu u industrijskoj zoni u Radanovićima, po cijeni od 2,65 miliona eura.

Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti zaključen je u srijedu, a Montenegroberza je juče obaviještena o ovoj transakciji.

“Pravni posao je zaključen u skladu sa odlukom Odbora direktora Jugopetrola, koji je u novembru 2016. godine odobrio prodaju nepokretnosti društva koje se ne koriste da bi se oslobodila značajna zamrznuta sredstva i izbjegli veliki troškovi (komunalije, porez na imovinu, fizičko obezbjeđenje...)”, obrazloženo je iz naftne kompanije.

Sa Opštinom Kotor je krajem decembra 2017. godine potpisan Memorandum o razumijevanju, kojim su definisani uslovi prodaje ovih nepokretnosti.

“U skladu sa Memoradumom, Odbor direktora Jugopetrola je donio odluku kojom se odobrava prodaja po navedenoj cijeni, dok je Skupština Opštine Kotor na sjednici održanoj 28. januara 2020. godine donijela odgovarajuću odluku o kupovini, koja je objavljena u Službenom listu Crne Gore. Time su se stekli uslovi za realizaciju prodaje ovih nepokretnosti društva”, saopštili su iz naftne kompanije.

Bonus video: