POMOĆ U UBLAŽAVANJU POSLJEDICA EPIDEMIJE

CKB i Podgorička banka donirale još 100.000 eura NKT-u

Dvije banke su tokom marta uputile Kliničkom centru Crne Gore donaciju u iznosu 20.000 eura
7525 pregleda 0 komentar(a)
CKB banka
CKB banka

Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka, članice OTP Grupe, donirale su  Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti (NKT) 100.000 eura, nakon što su, tokom marta, uputile Kliničkom centru Crne Gore donaciju u iznosu 20.000 eura.  

Na ovaj način, kako navode u saopštenju, banke žele da doprinesu pravovremenoj zdravstvenoj njezi građana, kao i sprovođenju preventivnih mjera koje zajedničkim snagama realizuju zdravstvene institucije uz pomoć i koordinaciju NKT i Vlade Crne Gore. 

Podgorička banka
Podgorička banka

 Sindikati obje banke će takođe uplatiti određena novčana sredstva i time, kako navode, pokazati i solidarnost zaposlenih u obje banke.

"Nadajući se da će ova ozbiljna epidemija koja pogađa cijeli svijet imati što blaže i lakše posljedice u našoj zemlji, banke su osim značajnih donacija aktivirale brojne elektronske kanale i omogućile niz povoljnosti kako bi građanima pomogle u realizaciji svakodnevnih obaveza i u ovoj neočekivanoj situaciji", navodi se u saopštenju.

Ističu da obje banke, članice OTP Grupe, prate smjernice Instituta za javno zdravlje i Vlade Crne Gore i sprovode mjere prevencije širenja epidemije virusa korona u cilju zaštite svojih zaposlenih i klijenata.