Rano je sad za nove polise

Unika smatra da su rokovi za zastarijevanje prava na štetu duži od procjene trajanja pandemije, pa ih ne treba produžavati
771 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2020. 14:19h

Zaključci u vezi s pandemijom koronavirusa se mijenjaju svakog dana i još su nejasni i nedovoljno precizni da bi se mogle sprovesti sveobuhvatne procedure za uvođenje nekih novih vrsta osiguranja i pokrića.

To su kazali za “Vijesti” iz osiguravajuće kuće Unika u odgovoru na pitanje da li aktuelna situacija nameće da se klijentima ponude nove polise.

“Naši proizvodi uključuju razna pokrića i od nekih vanrednih situacija. Nastavićemo da pratimo situaciju i slijedimo najbolju praksu zemalja u regionu da bi klijentima ponudili najbolju uslugu”, kazali su iz Unike.

Razumijevanje za kašnjenje u otplati rata za polise osiguranja i dodatni elektronski kanali za komunikaciju na daljinu, bez dolazaka građana u filijale, neke su stvari koje osiguravajuće kuće imaju za klijente zbog krize koja je izazvana pandemijom koronavirusa, čime su se “Vijesti” bavile nedavno. Lovćen osiguranje je ozvanično da je omogućilo i produžetak rokova za prijavu šteta dok se situacija u državi ne normalizuje.

“Rokovi za zastarijevanje prava na naknadu štete su tri godine za neživotna i pet za životna osiguranja. S obzirom na činjenicu da je rok zastarijevanja prava duži od procjene vremena trajanja mjera smatramo da nije potrebno dodatno produžavati rokove u kojima osiguranik stiče pravo za nadoknadu štete. Ako su osiguranici ranije pretpjeli štetu preporučujemo da prijavu osiguranog slučaja urade ili putem web servisa ili telefonom u najkraćem roku”, objasnili su iz te osiguravajuće kuće.

Unika savjetuje klijentima da prate propisane mjere i ostanu doma, a do proizvoda i usluga mogu doći telefonskim ili elektronskim putem.

“Na sajtu smo kreirali posebnu stranicu na kojoj klijenti mogu dobiti sve informacije o našim servisima na jednom mjestu - online prodavnici, servisima online ili telefonske prijavi štete. Na istoj stranici mogu naći preporuke i savjete u vezi s novonastalom situacijom. S obzirom na aktuelnu situaciju i mjere koje je Vlada uvela, preduzeli smo sve potrebne mjere da bi se kontinuirano obavljale sve poslove aktivnosti i kako bi klijentima bile dostupne usluge”, kazali su iz Unike.

Kompanija nudi mogućnost produženja polise putnog osiguranja klijentima koji su u inostranstvu, na njihov zahtjev, bez obzira na momenat isticanja važeće polise. Ova mogućnost nudi sigurnost građanima koji su u inostranstvu da mogu obezbijediti sebi i članovima svoje porodice adekvatnu zaštitu za slučaj zdravstvenih tegoba ili drugih neugodnosti.

Korisnicima putnog zdravstvenog osiguranja, na raspolaganju je Viber broj za prijavu iznenadne bolesti ili nezgode u inostranstvu: +381 63 36 75 99, kao i Centar za pomoć na broj telefona + 381 11 36 36 955, koje će klijente uputiti u najbližu zdravstvenu ustanovu. Ako se tom prilikom utvrdi da je osiguranik obolio od koronavirusa, dalji zdravstveni tretman vrši se u skladu sa zdravstvenim protokolom te zemlje koja propisuje smještaj I liječenje I sama snosi liječenje oboljelih od COVID 19. Za sve druge medicinske usluge, UNIQA polisa putnog osiguranja se može regularno koristiti na datoj teritoriji, a UNIQA preuzima troškove liječenja.

Bonus video: