Medojević: Montenegro erlajns otpustio deset radnika

Radi se, kako navodi poslanik DF-a, o radnicima koje godinama, neke i više od četiri godine, MA "drži na ugovorima na određeno i koji su po zakonu stekli pravo na stalno zapošljavanje"
3958 pregleda 7 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, kazao je da je državna firma Montenegro erlajns otpustila 10 radnika.

Radi se, kako navodi, o radnicima koje godinama, neke i više od četiri godine, MA "drži na ugovorima na određeno i koji su po zakonu stekli pravo na stalno zapošljavanje."

"Zar nije premijer i potredsjednik DPS Marković najavio da će se boriti sa život svakog čovjeka? Zašto nijeste prihvatilli predlog DF da se zabrani davanje otkaza u toku vanrednog stanja? Zašto nijeste prihvatili predlog DF da se svim punoljetnim građanima isplati po 222 eura, koliko iznosi minimalna zarada u Crnoj Gori? Zašto nijeste prihvatili predlog DF da se pomoć u hrani i higijenskim sredstvima dodjeljuje svakoj porodici u Crnoj Gori u zavisnosti od broja članova? Zašto nijeste prihvatili predlog DF da se limitiraju cijene osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava, ljekova i medicinskih sredstava i opreme u toku vanrednog stanja? Ako treba da se otpušta iz javnog sektora, prenatrpanog partijskim kadrovima, zar nije trebalo da se objave kriterijumi i da sve bude pošteno i transparentno", navodi se u saopštenju Medojevića.

On je pitao premijera Markovića da li zna od čega žive desetine hiljada ljudi koji su, mjerama Predsjedništva DPS, ostali bez posla i mjesečnih primanja.

"Dok njihova djeca otvaraju hidroelektrane, kupuju podgoričke lokale za preko 350.000 eura, brendiranu garderobu, tašne, satove, luksuzna auta, stanove, nečija djeca nemaju šta da jedu. Zašto se ne ugledate na Program Predsjednika SAD Donalda Trampa koji je zaštitio sve porodice, nezaposlene, nove nezaposlene, male i srednje firme? Predsjednik Tramp je u okviru svoga programa pomoći obezbijedio da se: Fizička lica kvalifikuju za čekove od 1.200 dolara i vjenčani parovi koji zajedno podnose zahtjeve kvalifikuju za čekove od do 2.400 dolara, sa dodatnih 500 dolara za svako dijete ispod 17 godina", navodi Medojević.

On je pitao i da li je članove Predsjedništva DPS "uopšte briga za bilo šta osim očuvanja vlasti i opljačkanog blaga ovog naroda i države."

"Mjere Predsjedništva DPS (koje sad radi pod imenom NKT) omogućavaju režimskim tajkunima da zarade ekstra profite na nesreći naroda, aktivisti, funkcioneri, poslanici DPS se napse, a mjere su usmjerene prema malim i srednjim firmama čiji vlasnici nijesu miljenici DPS, običnim ljudima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem", kazao je Medojević.

Bonus video: