Pokrenuta platforma #DobroJeTo za prevazilaženje krize malih preduzeća

Riječ je o projektu zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući, kako su istakli incijatori, opstanak radnje sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje. Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeć
1018 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DobroJeTo
Ilustracija, Foto: DobroJeTo

„Dobro je to“ naziv je digitalne platforme kreirane s ciljem da se, tokom krize izazvane pandemijom virusa korona, pomogne malim preduzećima i lokalnim zanatlijama da prevaziđu aktuelne poteškoće u radu, saopšteno je iz kompanije Amplitudo, koja je realizovala i inicirala projekat.

Oni su dodali da je riječ je o projektu podrške i solidarnosti zahvaljujući kom će svaki pojedinac moći da pruži konkretan doprinos oporavku društva, pomažući, kako su istakli, opstanak radnje sugrađanina koja u novonastalim okolnostima otežano ili uopšte ne posluje. Vrijednost projekta prepoznalo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore i pružilo podršku njegovoj realizaciji, kao i mala i srednja preduzeća.

Ilustracija
Ilustracija(Foto: #dobrojeto)

"Web sajt #DobroJeTo (https://dobrojeto.me/) nudi listu prijavljenih mikro i malih preduzeća razvrstanih u nekoliko kategorija u odnosu na djelatnost koju obavljaju. Posjetilac brzo, u nekoliko jednostavnih koraka može da pronađe zanatliju iz svog kvarta; frizera, cvjećara, vulkanizera, obućara, omiljeni lokal, kozmetičara... i kupi vaučer za njegove usluge u vrijednosti od 5, 10 ili 20 eura. Potom dobija kupon u istoj vrijednosti, koji će moći da iskoristi čim se ukinu aktuelne mjere zabrane poslovanja. Na taj način dobija odloženu uslugu i neodložnu zahvalnost; pomaže najugroženijem dijelu crnogorske privrede u duhu naše tradicionalne solidarnosti", navodi se u saopštenju kompanije Amplitudo.

Oni su dodali da je #DobroJeTo nastao kao neprofitna inicijativa da se, pored implementacije zvaničnih paketa podsticaja i mjera pomoći, dodatno i još neposrednije olakša poslovanje manjih poslodavaca koji su podjednako važan pokretački dio privrede, te kako bi se omogućio, kako su istakli, njihov opstanak i preduprijedi gašenje radnih mjesta.

"Osim građana koji već od danas mogu dati svoj doprinos, moguće je da se projektu besplatno priključe i na platformu registruju sva zainteresovana registrovana mikro i mala preduzeća. Prijavni obrazac, kao i sve informacije za poslodavce i građane nalaze se na www.dobrojeto.me", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: