SREDSTVA OBEZBIJEĐENA U KAPITALNOM BUDŽETU

Vlada: Za modernizaciju saobraćajne infrastrukture u Bijelom Polju još 7,66 miliona eura

"Ulaganja u razvoj sjevernog regiona i poboljšanje kvaliteta života građana su u vrhu prioriteta"
2542 pregleda 0 komentar(a)
Izgradnja puta prema Cmiljači, Foto: Vlada Crne Gore
Izgradnja puta prema Cmiljači, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.05.2020. 10:21h

Na području opštine Bijelo Polje uskoro počinju novi projekti modernizacije saobraćajne infrastrukture, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore u ukupnoj vrijednosti od blizu 7,66 miliona eura, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je sredstva za realizaciju ovih projekata Vlada Crne Gore obezbijedila u Kapitalnom budžetu, te da su ulaganja u razvoj sjevernog regiona i poboljšanje kvaliteta života građana u vrhu prioriteta. 

"U cilju valorizacije turističkih potencijala Đalovića pećine sa okolinom, ugovorena je rekonstrukcija puta Gubavač – Bistrica i izgradnja mosta na rijeci Bistrici, u iznosu od pet miliona eura. Riječ je dionici od devet kilometara, koja spaja magistralni put Podgorica-Bijelo Polje sa novom pristupnom saobraćajnicom od Bistrice do manastira Podvrh, gdje se nalazi početna stanica žičare prema Đalovića pećini. Posao je u postupku javne nabavke dodijeljen podgoričkoj kompaniji "Crnagoraput", sa rokom završetka radova od 365 dana od uvođenja u posao", istakli su iz Vlade. 

U saopštenju se dodaje da je rožajsko preduzeće "Tofi" bilo najpovoljniji ponuđač za rekonstrukciju blizu 4,5 kilometara puta Srđevac - Lozna – Sipanje, u vrijednosti više od 2,46 miliona eura.

"Projektom je obuhvaćeno i podizanje više od kilometra gabionskih i betonskih potpornih zidova. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 225 dana od uvođenja na gradilište", rekli su iz Vlade.

U saopštenju se navodi i da je konzorcijum "Konstruktor" Bijelo Polje dobio posao sanacije klizišta Latinska kosa, na putu Ravna Rijeka – Jasikovac, u iznosu od blizu 193 hiljade eura. 

"Klizište se nalazi na putu prema planinskom centru Cmiljača i predstavlja jedan od segmenata zahtjevne izgradnje pristupne saobraćajnice. Rok završetka radova je 70 dana od uvođenja u posao", zaključuje se u saopštenju.