Marković: Novac će bivšim radnicima "Radoja Dakića" biti isplaćen u srijedu

Radi se novcu koji je stečajna uprava prihodovala od prodaje 39.716 kvadrata zemljišta
10088 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od protesta bivših radnika "Radoja Dakića", Foto: Savo Prelević
Sa jednog od protesta bivših radnika "Radoja Dakića", Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2020. 11:37h

Stečajni upravnik "Radoja Dakića" Mladen Marković potvrdio je "Vijestima" da su se stekli uslovi za raspodjelu 3,29 miliona eura, prihodovanih od prodaje dijela imovine tog preduzeća Upravi za imovinu još krajem 2018.godine, kao i da će novac bivšim radnicima tog preduzeća, a danas povjeriocima, biti isplaćen u srijedu.

Radi se novcu koji je stečajna uprava prihodovala od prodaje 39.716 kvadrata zemljišta pomenutoj državnoj instituciji.

Više od godinu i po ovu raspodjelu novca su stopirali zahtjevi nekoliko advokata nezadovoljnih načinom predložene raspodjele.

"Vrhovni sud Crne Gore je odbio zahtjev za revizijom sudskog postupka koji je tražio advokat Ljubomir Marković, čime su se stekli uslovi za raspodjelu novca", objasnio je "Vijestima" upravnik Mladen Marković u kratkom telefonskom razgovoru.

Marković
Marković

Ranije se spekulisalo da će novac dobiti ukupno 719 ljudi od čega, najviše klijenti advokatske kancelarije "Prelević".

Nije jasno je da li se taj broj u međuvremenu promijenio, budući da je bio veliki broj primjedbi na raspodjelu novca i u Privrednom i u Apelacionom sudu..

"Dakićevci", njih oko 1.800, više od deceniju čekaju da im se po osnovu sudskih presuda (sud u Podgorici i Strazburu) isplati 77 plata sa pripadajućim kamatama.

Radi se o ukupnom iznosu potraživanja od oko 60 miliona eura.

Na računima stečajne uprave "Radoje Dakića", od prodaje imovine, proteklih godinu i po dana, ima ukupno oko 14 miliona eura, čija se raspodjela više od godinu željno očekuje.

Bonus video: