Korona smanjila prodaju goriva

Podaci iz izvještaja o menadžmentu kompanije, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da u prvom kvartalu “ukupna prodaja goriva bilježi pad od devet odsto u odnosu na isti period prošle godine”
2172 pregleda 0 komentar(a)
: Gubitak Jugopetrola 82.186 eura, bolji rezultat nego u prvom kvartalu 2019., Foto: Shutterstock
: Gubitak Jugopetrola 82.186 eura, bolji rezultat nego u prvom kvartalu 2019., Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.05.2020. 10:01h

Najveća naftna kompanija u Crnoj Gori - Jugopetrol u prvom kvartalu ove godine (januar, februar i mart) bilježi gubitak od 82.186 eura, a on je značajno smanjen u odnosu na uporedni period prošle godine, kada je iznosio 1,07 miliona eura.

Podaci iz izvještaja o menadžmentu kompanije, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da u prvom kvartalu “ukupna prodaja goriva bilježi pad od devet odsto u odnosu na isti period prošle godine”. “Najveći uticaj na naše prodajne performanse u martu 2020. imala je pandemija izazvana koronavirusom. Za mjesec smo izgubili 19 odsto ukupne prodaje u odnosu na mart 2019. Eko dizel je i dalje pozicioniran kao vodeći proizvod, koji čini 73 odsto ukupne prodaje”, navodi se u tromjesečnom izvještaju. Avio prodaju je najviše pogodila pandemija koronavirusa, zbog čega su u martu ove godine prodali 41 odsto manje nego prošle godine.

“Prodaja komercijalnim i industrijskim kupcima (C&I) u prvom kvartalu 2020. je porasla za tri odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prodaja privatnim benzinskim stanicama se smanjila za tri odsto u odnosu na isti period lani. Dio pada prodaje se odnosi na mjere preduzete protiv kovida-19, koje su imale za rezultat smanjenje potrošnje na tržištu”, dodaje se u izvještaju.

Jugopetrol ima više od 15 miliona eura neraspoređene dobiti iz prethodnih godina.

U toku je rekonstrukcija četiri benzinske stanice, kao i izgradnja nove u Beranama. U narednom periodu u Jugopetrolu očekuju početak rekonstrukcije za još osam objekata i izgradnju nove benzinske stanice u Podgorici...

Bonus video: