Opština Budva raspisala poziv za dodjelu podrške poljoprivredi

Pozivom se podržavaju i investicije koje se odnose na proizvodnju i razvoj vinogradarstva, povrtarska proizvodnja, razvoj pčelarstva, organske proizvodnje, podizanje zasada ljekovitog bilja, stočarsku proizvodnju, razvoj ribarstva i podršku unapređenju lovstva
584 pregleda 0 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com
novac, euro, Foto: Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com

Sekretarijat za privredu Opštine Budva raspisao je danas javni poziv za dodjelu podrške razvoju poljoprivrede za ovu godinu, za šta je opredijeljeno 50 hiljada eura.

U pozivu se navodi da, u okviru podrške aktivnostima za unapređenje razvoja poljoprivrede za ovu godinu, korisnik ostvaruje parvo na dodjelu sredstava podsticaja za investicije koje se odnose na podršku za unapređenje seoskog područja, proizvodnje i povezivanje sa turističkom ponudom.

“Pravo na podsticaje ostvaruju građani i preduzeća registrovani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji imaju prebivalište, odnosno sjedište na području Budve i na toj teritoriji obavljaju poljoprivrednu djelatnost”, navodi se u pozivu.

Za sve podsticaje, Planom korišćenja sredstava opredijeljeno je ukupno 50 hiljada eura za ovu godinu. Visina podrške je 50 odsto bez poreza na dodatu vrijednost (PDV) od ukupno prihvatljivih troškova po investiciji.

Investicije koje se mogu podržati kroz javni poziv su promocija poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda, podrška razvoju ruralnog turizma, proizvodnji voćnih zasada, kao i proizvodnji i razvoju maslinarstva.

Pozivom se podržavaju i investicije koje se odnose na proizvodnju i razvoj vinogradarstva, povrtarska proizvodnja, razvoj pčelarstva, organske proizvodnje, podizanje zasada ljekovitog bilja, stočarsku proizvodnju, razvoj ribarstva i podršku unapređenju lovstva.

Obrazac zahtjeva za dodjelu podrške za svaku navedenu oblast može se preuzeti sa web site-a Opštine Budva, u kancelarijama Sekretarijata za privredu ili Građanskom birou Opštine Budva.

Javni poziv traje do 30. oktobra, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju programa.

Bonus video: