Novi hotel niče na deset parcela

Marina hotel, kako ga nazivaju u projektnoj dokumentaciji, drugi je od ukupno sedam hotela koji će se graditi u turističkom rizortu Luštica Bay u Krtolima, na obali luštičkog poluostrva u zalivu Trašte

17082 pregleda 1 komentar(a)
Mjesto na kome će se graditi novi hotel, Foto: Luštica Bay
Mjesto na kome će se graditi novi hotel, Foto: Luštica Bay

Javna rasprava o nacrtu Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu za gradnju novog hotela ranga pet zvjezdica u tzv. marina naselju kompleksa Luštica Bay u Krtolima počela je u Tivtu trajaće do 1. jula.

Investitor novog hotela koji će se graditi na deset katastarskih parcela zapadno od aktuelne prve marine u turističkom resortu Luštica Bay je kompanija Luštica Development, a Elaborat je izradio je Institut za zaštitu i istraživanja u oblasti zaštite na radu iz Podgorice.

Marina hotel, kako ga nazivaju u projektnoj dokumentaciji, drugi je od ukupno sedam hotela koji će se graditi u turističkom rizortu Luštica Bay u Krtolima, na obali luštičkog poluostrva u zalivu Trašte. Tamo je već izgrađen jedan luksuzni hotel koji posluje u sklopu čuvenog internacionalnog lanca hotela “The Chedi”.

Novi hotel gradiće se na sada neizgrađenoj stjenovitoj i obali pod niskom makijom zapadno od glavnog lukobrana marine Luštica Bay, prema uvali Oblatna i tamošnjem kupalištu Almara Beach. Ukupna površina urbanističke parcele 75 na kojoj će biti napravljen ovaj objekat je čak 62.925 kvadrata.

U sklopu te parcele novi hotel će biti rapoređen disperzivno, u okviru tri lokacije sa nizom manjih objekata, a kroz cijeli hotelski kompleks će prolaziti i javna sapbraćajnica te niz manjih pješačkih staza. Ukupni kapacitet Marina hotela će biti 300 soba, odnosno 600 ležajeva.

Pored ostalog, hotel će sadržati barove i restorane, fitness i SPA centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, konferencijsku i salu za sastanke, kazino i dva odvojena velika otvorena bazena - za djecu i za odrasle, kao i posebnu plažu sa pratećim sadržajima. Smještajni sadržaji hotela biće u posebnih ukupno 25 depandansa i luksuznih, penthas vila. Cijeli kompleks ukupne bruto građevinske površine 34.211 kvadrata će se graditi kroz tri faze, a u sklopu podzemnih garaža u njemu će biti ukupno 342 parking mjesta.

Objekti će biti spratnosti od jedne do tri etaže, koristeći konfiguraciju terena na parceli na kojoj se gradi hotel, a koja se strmo spušta prema obali mora sa visinskom razlikom od oko 40 metara između krajnjih tačaka.

Bonus video: