NOVA ODLUKA STEČAJNE UPRAVE BIVŠE FABRIKE MAŠINA

Za 48 "dakićevaca" oko 1,37 miliona eura, ima i nezadovoljnih

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević objasnio je "Vijestima" da se u
ovoj raspodjeli radi o drugoj presudi za bivšu Livnicu koja je kao posebno
akcionarsko društvo prodala svoju imovinu još 2007.

5397 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od protesta bivših radnika "Radoja Dakića", Foto: Savo Prelević
Sa jednog od protesta bivših radnika "Radoja Dakića", Foto: Savo Prelević

Stečajni upravnik "Radoju Dakića" u stečaju Mladen Marković saopštio je "Vijestima" da je 8.juna donio novu odluku o raspodjeli skoro 1,37 miliona eura za 48 bivših radnika, koje zastupa advokat Veselin Raspopović, i čija bi potraživanja trebalo da budu isplaćena u cjelosti.

Radi se o novcu prihodovanom prošle godine od prodaje dijela imovine bivše fabrike mašina kompaniji Voli.

Po svoj prilici biće dosta i nezadovoljnih bivših radnika ovom raspodjelom, a mogući su i prigovori sudu na ovu odluku.

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević objasnio je "Vijestima" da se u ovoj raspodjeli radi o drugoj presudi za bivšu Livnicu koja je kao posebno akcionarsko društvo prodala svoju imovinu još 2007.

"To znači da je sporno da grupa bivših radnika Livnice koji nijesu tada bili zapošljeni u "Radoje Dakiću" sad dobiju 100 odsto ukupno priznatih razlučnih potraživanja. Raniju aktivnost je vodio Sindikat, a mogao je da vodi samo za zaposlene, ali ne i za nezaposlene.Zalažemo se da svi radnici dobiju proporcionalno shodno priznatim potraživanjima od upravne, a ne da neko dobije 100 odsto, a neko ništa. Postavlja se pitanje kako radnici fabrike mašina čija je imovina prodata nijesu dobili ni centa, a advokat koji ih zastupa je do sada dobio više od 900 hiljada eura. I dalje insistiramo i inicirali smo komunikaciju sa predsjednikom Vlade da se ova "rašomonijada" zaustavi i da svi radnici koji su bili na platnom spisku 1997.dobiju dio zarađenih plata i priznatih potraživanja od sudske vlasti", zaključio je Vukčević.