Vlada i u četvrtak bez trećeg paketa

Hotel u Tivtu na listi razvojnih, usvojen Predlog zakona o energetici

2442 pregleda 2 komentar(a)
Simović je koordinator, Foto: Savo Prelević
Simović je koordinator, Foto: Savo Prelević

Vlada ni juče nije usvojila treći paket mjera koji je privreda tražila u što hitnijem roku, iako je od usvajanja drugog paketa podrške građanima i privredi prošlo gotovo 50 dana.

Premijer Duško Marković je 24. aprila najavio treći paket za 15 dana i da će u njemu biti sve što je strateški važno za razvoj ekonomije. Rokovi su potom u javnim nastupima pomjerani, a najčešći je bio krajem maja ili početkom juna. Koordinator pripreme je vicepremijer Milutin Simović.

Vlada je utvrdila predlog izmjena Zakona o energetici, koje će omogućiti građanima da, kako je poručila ministarka ekonomije Dragica Sekulić, na isplativ način investiraju u proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe kroz solarne panele. Podsjeća na subvencije za beskamatne kredite za izgradnju solarnih panela. Više NVO je osudilo nastavak podsticaja za male hidroelektrane.

Vlada je dala saglasnost da se gradnja hotela “Boka palace” u Tivtu uvrsti u listu razvojnih projekata kroz program ekonomskog državljanstva. To je investicija kćerke firme “Adriatic Marinasa”.

Bonus video: