Mustafić u SAD: Kontinuirana podršku Crnoj Gori u napredovanju u reformama i integracijama

Mustafić je na molitvenom doručku, čiji je domaćin bio američki predsjednik, Donald Trump, prisustvovao na poziv članova Kongresa SAD-a
285 pregleda 2 komentar(a)
Suljo Mustafić, Susan Falatko, Foto: ZZZCG
Suljo Mustafić, Susan Falatko, Foto: ZZZCG
Ažurirano: 09.02.2018. 12:10h

Sjedinjene Američke Države (SAD) pružaju kontinuiranu podršku Crnoj Gori u njenom napredovanju u društvenim i privrednim reformama i integracijama, saopšteno je na sastanku direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Sulja Mustafića, sa američkim zvančnicima tokom boravka na molitvenom doručku.

Mustafić je, kako je saopšteno iz ZZZ, tokom boravka u Vašingtonu imao više susreta sa američkim zvaničnicima, kao i predstavnicima privrednog i drustvenog života.

On je u Stejt Departmentu, na sastanku sa vršiocem dužnosti direktora Kancelarije za poslove južne i centralne Evrope, Susan Falatko, razgovarao o ukupnoj političkoj i privrednoj situaciji u Crnoj Gori i regionu.

Na sastanku je saopšteno da treba dalje unaprijeđivati demokratske standarde i da je stabilnost regiona, kroz evroatlanske integracije, ključna pretpostavka za intezivniji privredni razvoj i investicije.

Mustafić je na molitvenom doručku, čiji je domaćin bio američki predsjednik, Donald Trump, prisustvovao na poziv članova Kongresa SAD-a.

Višednevnim zvaničnim i svečanim sesijama te ceremonije, prisustvovali su brojni vladini zvaničnici, kongresmeni i senatori iz SAD-a, diplomatska zajednica, kao i prijatelji - preko tri hiljade zvanica iz više od 140 zemalja.

“Boravak u Vašingtonu iskorišćen je i za niz susreta i razgovara sa predstavnicima privrednog i društvenog života iz regiona, na temu privrednog povezivanja, kao i zajedničkih projekata i ukupne saradnje zemalja jugoistočne Evrope”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: