Sve vrste goriva skuplje tri centa po litru

"Saglasno odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalno dozvoljenih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 6. jula, a eventualno izmjenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 7. jula 2020. godine", saopšteno je iz Ministarstva ekonomije

12888 pregleda 126 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Sve vrste goriva u Crnoj Gori, od ponoći će poskupiti za tri centa po litru, objavilo je Ministarstvo ekonomije i potvrdilo pisanje "Vijesti" od subote.

Cijena jednog litra eurodizela biće uvećana sa 96 na 99 centi, eurobenzina 95 sa 1,08 na 1,11 eura, a eurobenzina 98 sa 1,12 na 1,15 centi. Cijena litra lož ulja poskupiće, takođe, sa 94 na 97 centi.

"Saglasno odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalno dozvoljenih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 6. jula, a eventualno izmjenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 7. jula 2020. godine", saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground - Genova) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Bonus video: