Marković: Vlada pozicionirala Crnu Goru kao petu ekonomiju u Evropi po stopi privrednog rasta

„Želim da budem uz one koji stvaraju novu vrijednost u Crnoj Gori, bilo da zapošljavaju jednog ili 500 radnika“, kazao je Marković
50 pregleda 12 komentar(a)
Duško Marković, Berane, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, Berane, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.02.2018. 16:11h

Vlada želi da pozitivnu energiju kojom bilježi uspjehe prenese ove godine u Berane, poručio je premijer Duško Marković u razgovoru sa beranskim privrednicima.

Marković je kazao da je Vlada u protekloj godini uspjela da stabilizuje ekonomiju i finansije i da pozicionira Crnu Goru kao petu ekonomiju u Evropi po stopi privrednog rasta.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je kazao i da je ostvaren odličan kontakt sa stranim investitorima, i da želi da takvu pozitivnu energiju u ovoj godini prenesu i u Berane.

On je podsjetio beranske privrednike da je, preuzimajući mandat, iznio stav da ljude koji se bave biznisom „ne treba smatrati tajkunima i politički ih tako kvalifikovati, već da ih treba smatrati onima koji doprinose razvoju naše zemlje“.

Marković je obećao punu podršku privrednicima.

„Želim da budem uz one koji stvaraju novu vrijednost u Crnoj Gori, bilo da zapošljavaju jednog ili 500 radnika“, kazao je on.

Kako je naveo, svi oni koji su spremni da iskoriste sve mogućnosti koje pruža Crna Gora imaće njegovu, a istovremeno i podršku Vlade i administracije.

„Stvorili smo jednu pozitivnu sinergiju i razumijevanje koje nam je omogućilo da pokrenemo ekononiju i da imamo i ovaj rast. Želim da takvu energiju u ovoj godini prenesemo u Berane. Zato sam danas ovdje“, poručio je Marković.

Bonus video: