Vlada: Sjutra u 12 predstavljanje trećeg paketa ekonomskih mjera

Na konferenciji za medije će govoriti: predsjednik Vlade Duško Marković, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministarke ekonomije Dragica Sekulić i nauke Sanja Damjanović i državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović

6094 pregleda 2 komentar(a)
Marković (arhiva), Foto: Vlada Crne Gore
Marković (arhiva), Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore predstaviće javnosti sjutra treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi namijenjenih ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa, koji bi Vlada trebalo da usvoji sjutra.

Konferencija za medije je u 12:00 sati u staroj zgradi Vlade.

Na konferenciji za medije će govoriti: predsjednik Vlade Duško Marković, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministarke ekonomije Dragica Sekulić i nauke Sanja Damjanović i državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

U okviru trećeg paketa mjera podrške privredi i građanima za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, Vlada će izdvojiti kratkoročno 67,85 miliona eura do 2022. godine za pomoć turističkoj privredi i te mjere će uključiti subvencije kamatnih stopa, subvencije za privatni smještaj, obrtna sredstva za likvidnost, niži PDV.

Bonus video: