Opština Tivat dužna 55.000 eura za porez

Podaci iz finansijskih iskaza Opštine Tivat i javne tvrdnje opštinara i poreznika se ne slažu

4131 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat je prošle nedjelje uplatila samo dio svojih dugova za poreze i doprinose na zarade svojih zaposlenih, ali ne i cijelu sumu koju od nje potražuje državna kasa - pokazuju podaci iz finansijskih izvještaja za prošlu sedmicu, a koji su juče objavljeni na sajtu lokalne uprave Tivta.

„Vijesti“ su 22. jula objavile tekst da je Opština Tivat 6. jula isplatila junsku zaradu svojim radnicima bez plaćenih poreza i doprinosa, te da je ukupan poreski dug po tom osnovu lokalne uoprave Tivta, prema izvodima s induvidualnog analitičkog računa tog poreskog obveznika koje vodi Poreska uprava Crne Gore, za period od 1. januara i zaključno sa 16. julom iznosio 318.390,88 eura. Na to su istog dana reagovali iz administracije gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS) tvrdeći da je “Opština Tivat izmirila sve prijavljene i dospjele obaveze prema Poreskoj upravi, uključujući i obaveze koje se odnose na isplatu junskih zarada zaposlenih u lokalnoj upravi i da je toj rečenici sva istina”.

Ipak, podaci iz finansijskih izvoda za radne dane u prošloj sedmici, a koje je Opština juče postavila na svoj sajt, pokazuju da je lokalna uprava Tivta 21. jula na ime poreza, doprinosa i prireza na zarade svojih zaposlenih, državi uplatila ukupno 263.630,37 eura, što ni izbliza nije njen ukupan poreski dug koji je u tom trenutku, bio preko 318 hiljada eura.

To znači da je nepodmiren ostao dug od ukupno 54.760,51 eura.

Iako su iz Poreske uprave “Vijestima” i juče ponovili svoju tvrdnju da je do kraja dana 21. jula Opština Tivat izmirila sva svoja poreska dugovanje, u finansijkim iskazima Opštine za taj, ali i naredne radne dane prošle sedmice zaključno s petkom 24. jula, nema nikakve potvrde da je preostali dug od skoro 55 hiljada eura plaćen do početka ove radne nedjelje.

Bonus video: