Zeković: Otklonjena velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima

“SDP osjeća veliku političku i moralnu satisfakciju što je naša jednogodišnja uporna borba rezultirala boljim položajem za crnogorske penzionere”, naveo je Zeković u saopštenju

4018 pregleda 39 reakcija 6 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: SDP
Bojan Zeković, Foto: SDP

Usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) otklonjena je velika nepravda prema sadašnjim i budućim penzionerima, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Bojan Zeković.

“SDP osjeća veliku političku i moralnu satisfakciju što je naša jednogodišnja uporna borba rezultirala boljim položajem za crnogorske penzionere”, naveo je Zeković u saopštenju.

Zeković, koji je i kandidat za poslanika, kazao je da je to prije svega pobjeda pravde i građanske inicijative koju je pokrenuo SDP i u koju je bio uključen veliki broj građana i sindikata.

“SDP se zahvaljuje hiljadama građana širom Crne Gore koji su svojim potpisom podržali našu inicijativu za izmjene Zakona o PIO. Bez pritiska građana, čije zahtjeve je SDP samo politički artikulisao i uporno zastupao, ne bismo došli do ovog zajedničkog rezultata”, smatra Zeković.

On je naveo i da je veoma važno istaći i zalaganje sindikata i odati im priznanje za posvećenost tom pitanju.

“Naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju i razvijali Crnu Goru, konačno mogu osjetiti bar zrno pravde. Njihov položaj će se poboljšati, ali će i dalje ostati daleko od zasluženog. Pokušaji da se penzioneri predstave kao teret koji moramo trpjeti zbog naše humanosti, duboko je nepravedan prema ljudima koji su gradili našu zemlju”, poručio je Zeković.

SDP će u godinama koje slijede, kako je zaključio, nastaviti da se bori za dalje unaprjeđenje nihovog materijalnog položaja.

Bonus video: