"BILO JE MNOGO OBEĆANJA I GArancija"

Bečić: Markoviću, da li je obećanje da neće biti smanjenja plata isto kao i obećanje dato majkama za naknade

"Moguće je da je odlazeći premijer mislio na obećanje da neće biti novih zaduženja i divljanja uvozničkih lobija, pa su nas za prethodne četiri godine zadužili novih milijardu i po, a danas uvozimo 600 miliona više nego prije četiri godine"

9856 pregleda 147 reakcija 146 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokrata i lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić pitao je premijera Duška Markovića da li je njegovo obećanje da neće biti smanjivanja plata i penzija isto obećanje kao i prije izbora 2016. godine, kada je obećavano da se neće ukinuti naknade majkama.

"Ili je ovo, možda, sličnije onom obećanju od prije četiri godine, kada ste garantovali da neće biti povećanja poreza i novih nameta za građane, pa ste, odmah nakon izbora, povećali PDV sa 19 na 21odsto? Da ne govorimo o obećanju o većim platama i penzijama, pa danas za platu ili penziju možemo da kupimo daleko manje nego prije deset godina, jer je realna vrijednost manja nego što je bila. Moguće je da je odlazeći premijer mislio na obećanje da neće biti novih zaduženja i divljanja uvozničkih lobija, pa su nas za prethodne četiri godine zadužili novih milijardu i po, a danas uvozimo 600 miliona više nego prije četiri godine", naveo je Bečić.

Dodaje da "ekonomski oporavak mogu obezbijediti samo ljudi čistih ruku i iskrenih namjera".

"Koji su spremni da zaustave namještene tendere, koruptivne ugovore i druga polja korupcije, koji su odlučni da pobijede uvozničke lobije, šumarsku, putarsku i hidro mafiju, koji imaju hrabrosti da naplate poreske dugove tajkunima, rad na crno uvedu u legalne tokove, promijene poresku politiku, povećaju minimalnu platu na 300, a minimalnu penziju na 200 eura i obezbijede uslove za relaan rast svih plata i penzija. Zato mir jeste privlačenje kredibilnih investirora koji će otvoriti nove fabrike, zato mir jeste razvijen turizam koji živi 12 mjeseci, zato mir jeste jaka i zaštićena poljoprivreda, zato mir jesu besplatni udžbenici za sve osnovce, zato mir jeste zbir svih nacija, zato mir jeste naša nacija", zaključio je Bečić

Preporučujemo za Vas