Vukčević pozvao "dakićevce" na protest: Da podržimo ustavnu žalbu

“Pojedini advokati koji nas zastupaju to nijesu uradili i pored radničkih preporuka. Tražimo da se tokom ovog mjeseca naš problem nađe na dnevnom redu Ustavnog suda"
1 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.05.2018. 07:02h

Predstavnik bivših radnika “Radoja Dakića” Milan Vukčević pozvao je sve kolege da se sjutra u 10 časova okupe pred zgradom Vlade, a potom i pred zgradom Ustavnog suda Crne Gore kako bi “svojim potpisom podržali ustavne žalbe i na taj način se priključili postupku koji se vodi kod ovog suda”.

“Pojedini advokati koji nas zastupaju to nijesu uradili i pored radničkih preporuka. Tražimo da se tokom ovog mjeseca naš problem nađe na dnevnom redu Ustavnog suda. Ustavnim žalbama trojice pravnih zastupnika radnika “Radoje Dakića”, koje su spojene u jedan predmet, obuhvaćena je samo jedna trećina od ukupno 1.800 bivših radnika“, tvrdi Vukčević.

Prema pravosnažnim presudama “dakićevci” sa kamatama, zbog neisplaćenih 77 mjesečnih zarada, potražuju više od 60 miliona eura.

Ustavno-sudski zahtjev o kojem sud treba da odluči je da naloži državi da iz sopstvenih sredstava isplati dosuđeno bivšim radnicima pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, a prema pravosnažnim presudama, i po 2.000 eura nematerijalne štete za svakog od bivših radnika koji je živ.

„Prošlo je sedam mjeseci od kako je Ustavni sud donio odluku o prioritetnom razmatranju 12-togodišnjeg neizvršavanja sudskih odluka.U pismenoj i neposrednoj komunikaciji sa predsjednikom Ustavnog suda Dragoljubom Draškovićem upozoravali smo ga na pogubne i neotklonjive štetne posljedice...Odgovornost što nije reagovao na vrijeme ne može izbjeći predsjednik Drašković, koji zakazuje sjednice suda, njima rukovodi i određuje godišnji raspored poslova“, zaključio je Vukčević.

Bonus video: