Abazović: Za sedmicu zaradili 8,4 miliona, zovite me prije nego mi se nešto desi

Nosilac liste koalicije Crno na bijelo je pozvao policiju i tužilaštvo da mu upute zvaničan poziv kako bi im predao svu dokumentaciju o ovoj "evidentnoj korupciji i kriminalu", prije nego li mu se, kako je kazao, nešto moguće tragično i desi

51729 pregleda 1607 reakcija 209 komentar(a)
Abazović na pres konferenciji, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Abazović na pres konferenciji, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Nosilac liste koalicije Crno na bijelo, Dritan Abazović, pokazao je na današnjoj pres konferenciji nove ugovore vezane za aferu Možura, sklopljene između firmi „Internetional Clean Energy Limited“ i „Cifidex“ o prodaji projekta Možura Wind park, saopšteno je iz te koalicije.

On je kazao da je time demantovao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, i potvrdio "očiglednu korupciju i kriminal zvaničnika Crne Gore među kojima je i Đukanović".

Abazović je kazao da se iz papira koji objelodanjuje vidi da je “Cifidex” kojeg "sve vrijeme skriva Vlada Crne Gore" posao prodao za 11,3 miliona eura 20. februara 2015. godine, a da je samo sedam dana ranije taj posao otkupio od Ferse za 2,9 miliona.

Dokument predstavljen na presu
Dokument predstavljen na presufoto: Privatna arhiva

Na ovaj način, tvrdi Abazović, potpuno su demantovane teze predsjednika Đukanovića da je država posao uradila besprekorno i da je uvela kako oni kažu renomiranu kompaniju „Enemalta“ u posao oko Možure.

Dokument predstavljen na presu
Dokument predstavljen na presufoto: Privatna arhiva

„Ugovori demantuju Đukanovića i govore da su, on tada kao premijer i Branimir Gvozdenović kao ministar MORT-a, znali o cijeloj operaciji i da su vjerovatno ove firme sa Sejšelija služile kao paravan za korupciju. To dokazuje treća strana ugovora u kojoj se navodi da je MORT izdao građevinsku dozvolu pod broj UPI 0503-553/25od 15. decembra 2014”, kazao je Abazović.

Dokument predstavljen na presu
Dokument predstavljen na presufoto: Privatna arhiva

“Međutim, tu nije kraj razotkrivanju neistinitih navoda Đukanovića, zato što se na sedmoj strani ugovora navodi da je obaveza uključenih strana u posao da Vlada Crne Gore obezbijedi sve potrebne procedure, kao i dozvole za korišćenje zemljišta”, dodao je on.

Pitao je javno Đukanovića i Branimira Gvozdenovića, kao i premijera Duška Markovića i ministarku ekonomije Dragicu Sekulić, koji su, kako navode iz koalicije Crno na bijelo, kasnije bili uključeni u poslove oko Možure, kako je moguće da nikada nijesu čuli za Cifidex, a on se u svojim ugovorima obavezuje da će kod države obezbijediti sve uslove za otpočinjanje posla.

“Ako neko misli da za sedam dana može da zaradi 8,4 miliona eura, a da tu ništa nije sporno, onda za tako nešto treba imati debeli obraz”, naglasio je Abazović.

Za "veliko finale totalnog demaskiranja" Đukanovića naveo je izvod iz Službenog lista Crne Gore od dana 29. decembra 2015. godine dok je Đukanović još bio premijer, kako je Cifidex zvanično napustio posao i isti predao drugoj firmi.

“Sve su ovo sakrili kako bi zavarali tragove očigledne korupcije koju plaćaju građani Crne Gore. Daćemo 115 miliona eura kroz subvencije za struju, čime ćemo da platimo enormnu korupciju zbog koje je ubijena novinarka na Malti”, naveo je nosilac liste “Crno na bijelo”.

On je na presu pozvao policiju i tužilaštvo da mu upute zvaničan poziv kako bi im predao svu dokumentaciju o ovoj "evidentnoj korupciji i kriminalu", prije nego li mu se, kako je kazao, nešto moguće tragično i desi.

Bonus video: