Eurosuper 95 skuplji cent, a dizel i lož ulje jeftiniji cent

Cijene eurobenzina 98 i naredne dvije sedmice ostaće na prosječnom nivou od 1,17 centi

20032 pregleda 65 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević

Od večeras u ponoć cijena eurosuper benzina 95 poskupiće za jedan cent, dok će cijene eurodizela i lož ulja pojeftiniti za cent, objavili su iz Ministarstva ekonomije i potvrdili kalkulaciju i ranija očekivanja “Vijesti” objavljena u subotu.

Nova cijena eurosuper benzina 95 porast će tako sa 1,13 na 1,14 eura, cijena litra eurodizela biće snižena sa 1,01 na jedan euro, dok će cijena lož ulja pasti sa 99 na 98 centi.

Cijene eurobenzina 98 i naredne dvije sedmice ostaće na prosječnom nivou od 1,17 centi.

“Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalno dozvoljenih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun će se obaviti 14. septembra, a eventualno izmjenjene vrijednosti naftnih derivate važiće od 15. septembra 2020. godine”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Do pojeftinjenje cijene dizela i lož ulja za cent nije došlo zbog pada cijena tih derivata na regionalnom tržištu u Đenovi, nego zbog pada dolara u odnosu na euro, za više od pet odsto, u prethodnom dvosedmičnom periodu.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori se, inače, usklađuju svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na ovom međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt’s Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Povezani članci

29. Avgust 2020.

Benzin 95 možda skuplji, a dizel jeftiniji za cent?

Bonus video: