Bjelasica Rada do proljeća dobija kredibilnog investitora

Imovina Rade na drugom oglasu, krajem prošle godine, je koštala 2,1 milion eura, ili skoro pola miliona manje nego na prvom
64 pregleda 4 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Jadranka Ćetković
Duško Marković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.01.2018. 18:54h

Premijer Duško Marković kazao je danas u Bijelom Polju da da očekuje da će se uskoro pojaviti investitor za fabriku mineralne vode Bjelasica rada i da je pokretanje proizvodnje izvjesno.

“Stvari dobro idu, pri kraju je drugi tender i mislim da se završava 29. januara. Nadam se da će čitav tenderski proces pronalaska novog partnera i pokretanje proizvodnje u 'Radi' biti veoma izvjestan i na dobrobit svih. Vlada intenzivno radi da obezbijedi kredibilnog i validnog investitora koji će pokrenuti proizvodnju i zaposliti ljude. Vjerujem da ćemo do proljeća imati odluku koja će biti ohrabrujuća za sve nas”, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara.

Imovina Rade na drugom oglasu, krajem prošle godine, je koštala 2,1 milion eura, ili skoro pola miliona manje nego na prvom.

Stečaj je uveden krajem maja prošle godine, a u septembru proglašen bankrot. Stečaj je uveden za zahtjev radnika kojima većinski vlasnik Eurofond duguje više plate za duže od godinu dana.

Marković je kazao da će Vlada uskoro odlučiti o zahtjevu bivših radnika Vunka koji su tražili da Vlada dio potraživanja ustupi za otpremnine radnika zatečenih u stečaju 2008. godine.

Vunko je po cijeni od 2,2 miliona eura prije pola godine prodat konzorcijumu Bravera i “Dulović”. Vunko je krajem prošle godine isplatio neisplaćene neto zarade prije stečaja za 141 radnika.

Premijer Marković se osvrnuo i na realizaciju projekta izgradnje nove mljekare Milk kraft u Pavinom Polju, vrijedne oko 20 miliona eura.

“Intenzivno pratimo dinamiku razvoja tog projekta, u čijoj realizaciji su se pojavili određeni problemi, sa imovinsko pravnim odnosima, potom sasa vodosnabdijevanjem. U pitanju su zahtjevne i komplikovane procedure ali sam optimista u konačan ishod tog projekta”, kazao je Marković izražavajući nadu da će u prvoj polovini godine biti okončana neka od faza tog projekta.

On vjeruje da će u ovoj godini imati prve vidljive rezultate na valotizaciji Đalovića pećine, kada je u pitanju infrastruktura i sve ostalo što prati taj projekat, ali i u nastavku radova na razvoju Bjelasice kao budućeg jedinstvenog crnogorskog ski-centra.

Bonus video: