Cijena zlata sada zavisi samo od jednog faktora!

Evo šta će biti sa cijenom zlata!

Svijet se nalazi pred velikim izazovima!

58634 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Zlato je vjekovima simbol moći, prestiža, bogatstva i blagodeti.

Kao takvo, često je dolazilo u posjed moćnih vladara i imućnih pojedinaca.

No danas, trend je malo drugačiji. Strah koji se proširio usled pandemije, izazvao je povećan javni interes za najvrednijim plemenitim metalom od strane običnih ljudi.

Oni pokušavaju da dođu do zlata kako bi osigurali svoju budućnost.

Zašto je to tako?

Pojava Covida zbunila je na trenutak čovečanstvo. Na trenutak, svaki čovjek se zamislio i postavio sebi pitanje : Da li je moguće da može nešto ovako da se desi u dvadeset prvom vijeku ?

Odgovor je jasan: Može.

Vremenom su se nizale nedoumice i teorije , od onih da li je virus vještački stvoren, ili je pobjegao iz neke labaratorije, da li je toliko opasan, do krajnjih teorija da virus predstavlja samo pokriće za ekonomske nedaće pred kojim svijet mirno stoji.

Vrijeme je pokazalo da je virus izuzetno opasan i da su posljedice jako opasne. Posljedice sa kojim se suočava ceo svijet unijele su opravdan strah u život svakog čovjeka .

Usled toga odgovorni ljudi, shvatili su da sve preko noći može da se promjeni i postane neizvjesno. Većina ljudi, osim što štite svoje zdravlje, počela je da razmišlja i kako da zaštiti svoj kapital.

Tradicionalno najbolju zaštitu za finansijski kapital predstavlja konkretna imovina. To su nepokretnosti, zemljište i zlato. Većina smatra da su nekretnine u ovom momentu preskupe i očekuje cjenovnu korekciju u korist kupaca. Kao nedostatak nekretnina vide činjenicu da je za njihovo unovčavanje potrebno izvjesno vrijeme. Nećemo govoriti o porezu na imovinu i o amortizaciji. U novonastaloj situaciji, povećano je interesevanje za zlato. Zlato predstavlja najsigurniju imovinsku kategoriju. Zlato na svaku nestabilnost i neizvjesnost reaguje uvećanjem svoje vrednosti. Njegova vrijdnost u neizvjesnom vremenu osjetno se uvećava. Tako imamo situaciju da se vrijednost zlata od početka pandemije uvećala neverovatnih 40 %.

TRENUTNO vrijednost zlata miruje. Najava vakcine u najvećoj meri umirila je svijet. Dalje kretanje vrijednosti zlata odrediće, razvoj vakcine protiv Covida 19.

Pojava vakcine, neće srušiti sadašnju vrijednost zlata, ali će je ostaviti na sadašnjem nivou. Ukoliko se epidemiološka situacija pogorša i uvedu određena ograničenja, zlato čekaju novi izazovi i nove visoke vrednosti.

U periodima recesija srednjeg intenziteta, vrijednost zlata zna da se se uveća i više puta. Takva recesija zahvatila je svijet 2008 godine. U tom periodu vrednost zlata uvećala se 280%. Zlato ne može spriječiti pojavu krize, tj. ekonomskog poremećaja , ali može amortizovati posljedice istog. Upravo, kroz snažan rast svoje vrijednosti zlato amortizuje posljedice krize (smanjenje poslovne aktivnosti i elasičnosti, gubitak kupovne moći novca itd.)

U periodima ekonomskih nepredvidivosti,vrijednost najzastupljenijih valuta - dolara i eura naglo slabo. Takođe, vrijednosti konkretnih imovinskih oblika ( nepokretnosti, zemljišta, itd ) bilježe pad.

Vrijednost zlata u takvim situacijama bilježi snažan rast. Shodno tome, pojačana tražnja za zlatom ekonomski posmatrano apsolutno je opravdana.

Za kupovinu zlata najbolje je da kupujete čisto zlato, zlato najveće čistoće 999,9.

Takvo zlato poznato je u svijetu kao investiciono zlato. Proizvodi se u formi zlatnih poluga i zlatnih dukata.

Investiciono zlato predstavlja najlikvidniju imovinu koju možete automatski da unovčite.

Druga superiorna osobina investicionog zlata jeste minimalna efektivna razlika između aktuelne prodajne i aktuelne otkupne cijene koja se kreće od 2 do 3%.

Treća pogodnost za ovakvu kupovinu jeste poresko odsustvo ( PDV =0% ).

Šta je jos bitno?

Nije svako zlato isto cijenjeno.

Naprotiv.

Bitno je da zlato potiče od renomiranog proizvođača.

U svijetu su najcjenjeni proizvodi iz nemačko - švajcarskog koncerna HERAEUS - ARGOR HERAEUS.

Navedene kompanije predstavljaju kompanije najviše tehničke kompetencije u svjetskoj industriji plemenitih metala.

Zlatara Gold uvoznik i prodavac investicionog zlata omogućila je kupovinu proizvoda iz koncerna HERAEUS i ARGOR HERAEUS po izuzetno povoljnim uslovima.

Takođe, na digitalnim platformama možete u svakom momentu se upoznati sa prodajnim i otkupnim cijenama investicionog zlata.

Sve informacije o prodaji investicionog zlata možete dobiti posjetom digitalnih platformi :

1. OVDJE

2. OVDJE

3. OVDJE

4. OVDJE

5. OVDJE

6. OVDJE