Pavićević: Institut nije angažovan da ocjenjuje izvještaj DRI o reviziji finansijskih iskaza Plantaža

DRI je dala negativna mišljenja na revizije godišnjeg finansijskog izvještaja Plantaža za 2018. godinu i usklađenosti poslovanja kompanije sa zakonskim i podzakonskim propisima

12841 pregleda 6 komentar(a)
Plantaže, Foto: Savo Prelević
Plantaže, Foto: Savo Prelević

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore nije angažovan da ocjenjuje izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji godišnjih finansijskih iskaza Plantaža za 2018. godinu, već da uradi monitoring izvršenja preporuka DRI, saopštio je njegov generalni sekretar, Igor Pavićević.

“Povodom različitih objava u novinama i na portalima, samo zbog javnosti, želim da istaknem da Institut nije angažovan da ocjenjuje izvještaj DRI, nego je angažovan da uradi monitoring izvršenja preporuka DRI”, rekao je Pavićević agenciji Mina-business.

On je kazao da su to dvije potpuno različite kategorije.

Iz Plantaža je ranije saopšteno da su angažovali Institut sertifikovanih računovođa za stručno kvalifikovani monitoring predmetnog izvještaja.

“Analizirajući izvještaj DRI, preliminarno je konstatovano da nema uslova za iskazivanje negativnog mišljenja u vezi sa revizijom finansijskih iskaza za 2018. godinu, kao i da nema uslova za iskazivanje negativnog mišljenja za reviziju pravilnosti – usklađenosti sa drugom zakonskom regulativom, već je za ovaj dio revizije u izvještaju trebalo dati uslovno mišljenje”, navodi se u saopštenju Plantaža.

DRI je dala negativna mišljenja na revizije godišnjeg finansijskog izvještaja Plantaža za 2018. godinu i usklađenosti poslovanja kompanije sa zakonskim i podzakonskim propisima.

Bonus video: