Herceg Novi: TO najavljuje više gostiju iz skandinavskih zemalja

“Norveška i uopšte skandinavska regija su vrlo značajno i izuzetno kvalitetno turističko emitivno tržište koje ranije nije bilo tretirano na adekvatan način”, navedeno je iz TO Herceg Novi
67 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2018. 14:35h

Turistička organizacija Herceg Novi koja je za područje Crne Gore bila organizator učešća na sajmu turizma Reiselivsmessen Oslo, ove godine očekuje veći dolazak turista iz te zemlje.

“Na sajmu koji je održan od 12. do 14. januara, predstavilo se više od 300 izlagača, sa preko 43000 posjetilaca. Herceg Novi se predstavio sa vrlo moderno uređenim štandom na kojem je drugog dana sajma organizovana aktivnost Face painting, što se ispostavilo kao zanimljivo velikom broju posjetilaca. Norvežani koji su posjećivali štand uglavnom su znali gdje je Crna Gora , ali rijetko ko je imao više informacija. Pokazali su veliku zainteresovanost i veliki broj posjetilaca su rekli da će ove godine posjetiti Crnu Goru radije nego Hrvatsku”, naveli su iz TO.

Novljani su u Oslu razgovori sa nekoliko norveških turističkih agencija i turoperatora, a sa agencijom Merlot Reiser je dogovorno kreiranje paket aranžmana za Herceg Novi, a sa magazinom Reiselyst ugovoreno je objavljivanje reportaže o Crnoj Gori za ovu godinu.

Pozivu TO HN da učestvuju na sajmu se u Oslu odazvali su se Nacionalna turistička organizacija i lokalne organizacije Budve, Bara, Kotora i Tivta, kao i značajni privredni subjekti Institut Igalo, Hungest hotel Sun Resort i kompleks Lazure Meljina, koji su takođe vrlo zadovoljni nastupom, jer su uz predstavljanje posjetiocima, imali i brojne sastanke sa lokalnim agencijama i časopisima.

“Norveška i uopšte skandinavska regija su vrlo značajno i izuzetno kvalitetno turističko emitivno tržište koje ranije nije bilo tretirano na adekvatan način. Stoga je Turistička organizacija Herceg Novi, a sa ciljem približavanja naše destinacije skandinavskom tržištu koje je među prioritetnim tržištima za Herceg Novi prije svega u kontekstu zdravstvenog turizma, odlučila da se aktivnije angažuje u promovisanje našeg grada i države na tržištu koje je u svakom smislu naklonjeno Crnoj Gori”, navedeno je iz TO Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: